Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Véres orrváladékkal mikor...

Véres orrváladékkal mikor forduljak orvoshoz?

Figyelt kérdés

Gyógyulófélben vagyok egy influenza utáni arcüreggyulladásból.

Az elmúlt napokban rengeteget fújtam az orromat, napi 100-200 zsepi biztosan elment, valószínű, hogy megsérült az orrnyálkahártya, illetve elpattant ott egy ér.

Az orrom nem vérzik, mármint magától, viszont tegnap óta, ha kifújom az orromat, több-kevesebb vér majdnem mindig távozik az orrváladékkal.

Olykor tiszta vér a papírzsepi egy-egy orrfújás után (mármint nem csak vér jön ki, de az orrváladék maga tele van vérrel, néha még alvadt vérdarabokkal is).

A sors fintora, hogy a közérzetem amúgy jobb, meg érzem is, hogy tisztábbak az orrjárataim, kapok végre levegőt, tegnap óta lényegesen kevesebbet kell fújnom az orromat, de ez sok vér enyhén szólva megijeszt.

Hozzá kell még tegyem, hogy tegnap használtam életemben először inhalátort, Salvus vízzel inhaláltam vagy 20-30 percig (kb. 5 perces megszakításokkal, mert állandóan folyt az orrom közben). Lehet, hogy ez is közrejátszik a vérzésben.

Bíztam benne, hogy az éjszaka alatt begyógyul, mivel akkor egyáltalán nem fújkálom az orromat, de ma ugyanolyan véres az orrváladék, mint tegnap este volt.

Lényeg, ami lényeg, mikor forduljak ezzel orvoshoz?

ma 09:54
 1/6 A kérdező kommentje:

Ami fura még, hogy van, amikor teljesen tiszta orrváladék távozik, aztán a következő meg már véres.

Pedig lényegesen kevesebbet fújom és igyekszem finoman csinálni.

ma 10:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell orvoshoz menni, majd amikor már nem kell orrot fújnod, akkor begyógyul és elmúlik.
ma 10:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a helyzetben vagyok. Eszembe sem jutott, hogy ehhez orvos kéne.

Használtál bármilyen orrspray-t vagy cseppet?

Az is okozhatja. Nekem most xilomare van, az kifejezetten gáz ilyen szempontból. Úgyhogy nem is nagyon használom már vagy 3 napja, azóta alig van ilyen véres cucc.

Elmúlik majd. Ha sebes az orrod, kenj rá neogranormont, belülre is, az nagyon jól bevált.

ma 10:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
100-200 alkalommal kifújod az orrod, az lenne a fura, ha nem vérezne... Emiatt nem kell visszamenni, csak tényleg elpattant egy ér, de majd meggyógyulsz.
ma 10:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, most picit azért megnyugodtam.

Az a legfurább számomra, hogy nem minden orrfújásnál véres az orrváladék.

Pár napja még ilyen sárga “pudingszerű rettenet jött belőle, már szerencsére azóta sokat tisztult, már többször áttetsző és rendes állagú, mint nem, de néha kiugrik egy-egy hajmeresztően véres “adag”.

Az orrjárat maga nem sebes belülről, legalábbis nem érzek ott belül fájdalmat vagy heget, ezért szerintem a vér inkább az orr-melléküregből vagy az arcüregből jön. Kívülről persze eléggé hámlik és száraz, de azt éjszakánként be is szoktam kenni Neogranormonnal.

Az elmúlt pár napban tényleg nagyon durván fújtam, hogy kijöjjön a sok trutyi, rengetegszer erőltettem, akkor is izomból fújtam, ha éppen. semmi nem jött.

Ébredés után meg rendre 1-1.5 órán át szó szerint csak az orromat fújtam (és köhögtem), addig le sem mentem reggelizni, amíg legalább nagyjából ki nem jött minden, ami az éjszaka alatt felgyülemlett.

Csodálom, hogy “csak” mostanra adta meg magát az orrnyálkahártya.

Mindenesetre így még korábban sosem jártam, pedig túl vagyok pár durvább náthán.

Következő szezonnál inkább beadatom az influenza elleni oltást, semmint, hogy még egyszer végigjárjam ezt a kálváriát.

Szerintem eleve azért tudott kialakulni arcüreggyulladás bakteriális felülfertőződéssel, mivel az influenza előtte legyengítette a szervezetemet. Náthánál is ugyanezen megyek keresztül, de az nem szokott átcsapni arcüreggyulladásba.

ma 13:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Orrspray-ből csak tengervizeset használtam, azt is csak akkor, amikor el volt dugulva, hogy oldja kicsit a váladékot.

Tegnap inhaláltam Salvus vízzel (inhalátorral), szerintem az is eléggé leszárította az eleve meggyötört orrnyálkahártyát. Mondjuk összegészében inkább pozitív a végeredmény, mert hetek óta tegnap aludtam a legjobban (végre nem a számon át kellett lélegezni), csak hát megrémiszt a vér látványa egy-egy orrfújásnál.

Nem tudom, hogy ma meg merjem-e ismételni az inhalálást vagy inkább hagyjam ki a mai napot.

ma 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!