Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Jó az immunrendszerem ha pl 1...

Jó az immunrendszerem ha pl 1 évben maximum 1x van hányásos, hasmenéses betegségem, és télen max 1-2x nátha?

Figyelt kérdés

2020. márc. 12. 20:23
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
"aki sosem betegszik meg, annak pont nem túl jó az immunrendszere" Ezt hogy érted?
2020. márc. 12. 20:49
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem is 2 nátha egy évben, láz hosszú évek óta nem. Viszont ez a hányás dolog néha nálam is beüt, de már elejét tudom venni borsmenta teával.

Hát, reménykedjünk.

28/N

2020. márc. 12. 21:00
 13/19 anonim ***** válasza:

"Mondjuk aki sosem betegszik meg, annak pont nem túl jó az immunrendszere,"

Ezt kifejtenéd?

2020. márc. 12. 22:30
 14/19 Hamvas rétihéja ***** válasza:

Attól is függ mivel kerülsz kapcsolatba. Ha például minden nap szarban járkálnál és mosatlan kézzel ennél és így is csak évente egyszer jönne rád valami hányás és fosás, akkor szerintem az jó immunrendszer volna.

De ha az egész életed egy steril szobában töltöd és így is elkapsz valamit, akkor az pedig rossz immunrendszer.

2020. márc. 13. 09:23
 15/19 anonim ***** válasza:
15%

A levertség, a láz, az orrfolyás, a köhögés, a hányás-fosás mind a szervezet védekező funkciói. Így szabadul meg gyorsan a kórokozóktól.

Ha valaki "sosem beteg", az azt jelenti, hogy a szervezete nem védekezik hatékonyan.

2020. márc. 13. 10:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Nagyon hülye a logikád!

2020. márc. 13. 15:20
 17/19 anonim ***** válasza:

"Ha valaki "sosem beteg", az azt jelenti, hogy a szervezete nem védekezik hatékonyan."

Vagyis minél hatékonyabban védekezik a szervezete, annál betegebb lesz.

A végére meg meghal majd a nagy védekezésben!

2020. márc. 13. 15:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Aki közösségbe jár, rendszeresen megfertőződik.

Ez sokszor csak egy kis fejfájás, fáradtságérzés, kb. észre sem veszed.

Gyermekkorban sok az "új" vírus és baktérium, ezért a kisgyerekek sokszor betegek, "tanul" a szervezet. Később ez egyre ritkul, mert vannak fertőzések, amire kialakul az a fajta immun "emlékezet", hogy már csírájába elfojtja a fertőzést az immunrendszer (pl ilyenek a védőoltások is ezt okozzák, ezáltal hatásosak).

De a vírusok, baktériumok is mutálódnak, a nagy népvándorlás miatt ezer kilométerekről szállítjuk és kontinensek közt is reptetjük a fincsi új tenyészeteket.

Amikor a szervezet ismeretlen fertőzéssel találkozik, akkor jön a "betegség", ami láz takonykór torokgyulladás, stb....

Ráadásul vannak olyan fertőzések, amit akárhányszor el lehet kapni anélkül, hogy immunitás fejlődne vele szemben.

Az immunrendszere annak jó, aki RITKÁN esik ágynak. Aki soha, ott valami nem okés.

De a "soha" emberek általában ugyanazok, akik alig költenek cigire, az autójuk 3.5l benzint fogyaszt százon, és repülővel 2 óra alatt "Olaszba" vannak :D

Ők akik túloznak, hazudnak.

Mások egyszerűen annyira alkoholisták, hogy észre sem veszik, hogy betegek.

2020. márc. 13. 16:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem elég rossz, 4 éve voltam calicis, náthás is kb. 2-3 évente 1x leszek.
2020. márc. 15. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!