Kerülget a nátha mennyi mg C-vitamint lehet bevenni maximum egy nap?
Figyelt kérdés
2009. okt. 9. 11:51
1/10 anonim válasza:
Én simán beveszek 1000mg-ot naponta, ha beteg vagyok, persze nem szedem hosszú ideig, de betegség esetén jól jön a vitamin.
2/10 anonim válasza:
Nincs egységes orvosi állásfoglalás a C-vitamin felső határáról. Van, aki ezt mond, vann, aki azt, és mindkettőnek van orvosi diplomája...
Épp tegnap olvastam egy orvostól, hogy a napi 60mg, amit napi adagnak meghatároztak, az őrült kevés. Egy másik orvos meg azt mondta, hogy napi 1000-1500 mg C-vitamint csak maximum pár napig szedhetek, és akkor is napi több liter vizet igyak mellé, különben vesekárosodásom lesz. Most akkor mi az igazság?
Jelenleg azon az állásponton vagyok, hogy napi 500 mg lesz a felső határ, amit be merek venni.
3/10 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam hogy ma beveszek 1000 mg-ot és holnaptól 500-at szerintem abból nem lehet baj nem rendszeresen szedem,nem?
2009. okt. 9. 12:23
4/10 anonim válasza:
1000 mg C vitaminra van szugseg ilyenkor.
5/10 anonim válasza:
Én is az 1000 mg-os határt tudom.A fölösleg kiürítése miatt viszont jobb,ha az általad választott mennyiséget 2 részletben szednéd be(pl reggel és du.-n),így több tud hasznosulni.
6/10 anonim válasza:
Nátha esetén a Ca is segíti,gyorsítja a gyógyulást.
7/10 anonim válasza:
Szia! a szervezeted nem kell bombázni 1000mg-al nem dolgozza fel a felesleget kipisiled Törj ketté egy 1000 et és egyik felét reggel a másikat este vedd be és így kapsz folyamatosan c-vitamint. De az is jó ha az egyiket váltod fel például citrommal. Leöntöd juhar sziruppal vagy mézzel és mondjuk egy langyos! tea mellé elkanalazgatod vagy csak magában sok narancs az is jó. A forró semlege4síti a c-vitamint. Van aki érzékeny a sok c-vit.-ra azok a fogukon érzik meg elöszőr olyan mintha fázna vagy érzékeny lesz.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
Mindenkinek minden jót!
2009. okt. 9. 13:23
9/10 anonim válasza:
6 éve 2500 mg-ot szedek naponta.Minden értékem tökéletes.Egy floridai kutató ismerősöm azt mondta, hogy ez kamu, ill.jó business,hogy túl lehet adagolni, meg mindenféle vesekárosodást okoz.
10/10 anonim válasza:
Amerikai kutatók azt állapították meg hogy a 60 mg-ot 2000 mg-ra kéne megemelni C-vitaminból, sőt Michael Colgan az egyik legelismertebb táplálkozás szakértő 5 gramm C-vitamint fogyaszt! Valahol olvastam olyat hogy néhány embernek hosszab ideig adtak 10 gramm C-vitamint és még a legcsekélyebb mértékben sem fedeztek fel semelyiküknél vesekövet, tehát nincs mitől félni (és még betegek sem voltak előtte)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!