Akkor is megcsinálják a cukorterhelést ha az éhgyomri érték magas? Ha valaki rosszul lesz terhelés alatt akkor mit tesznek mi teendő?
Nem tudom nálad hogy csinálják a cukorterhelést, de a terheléses vizsgálat nálam annyiból állt, hogy reggeli után kb. két órával vettek vért.
Egyébként meg a diabetológus kért étkezések előtti és étkezések után két órával mért eredményeket, amiket saját műszerrel mértem.
"Az éhgyomri érték magas". Milyen értéket mértél/mértek?
"Terheléses vércukor vizsgálat nem végezhető cukorbetegeken, ha az éhgyomri vagy étkezés utáni vércukor érték alapján cukorbetegség diagnózisa állítható fel.
A vércukor terhelés előtt kiegyensúlyozott, napi legalább 150g szénhidrát tartalmú étkezés javasolt.
A vizsgálat a reggeli órákban éhgyomorral történik, két mintavétellel. Először éhgyomri vérvétel történik, amit egy vércukorszint ellenőrzés követ. Ha a mért érték 7 .00 mmol/l alatt van, a vizsgálat elvégezhető, a páciensnek ekkor el kell fogyasztania egy 75 g glükózt tartalmazó, édes oldatot. Ezután 120 perc múlva történik a második vérvétel, melyből a vércukorszint vizsgálata után megállapítható lesz a glükóz tolerancia.
Normál anyagcsere működés esetén a 120 perces értéknek vissza kell térnie az éhgyomri érték körüli szintre. Ha magasabb marad, felmerülhet szénhidrát-anyagcsere rendellenesség gyanúja.
A 2 órával később mért vércukor értékek tekintetében 7,8 mmol/l-nél alacsonyabb érték esetén normál glükóz toleranciáról beszélünk, 7,8-11,0 mmol/l közt csökkent glükóz toleranciával állunk szemben, 11,0 mmol/l fölötti értéknél pedig bizonyítható a cukorbetegség."
Harmadik találat a gugliban.
Szívesen.
Ez meglepett. A beutalón terheléses vizsgálat szerepelt.
Nálam annyiból állt, hogy 11-kor megkérdezték, hogy mikor reggeliztem. Mondtam, hogy 2 órája.
Az éhgyomri meg reggel 8-kor éhgyomorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!