Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Akkor is megcsinálják a...

Akkor is megcsinálják a cukorterhelést ha az éhgyomri érték magas? Ha valaki rosszul lesz terhelés alatt akkor mit tesznek mi teendő?

Figyelt kérdés

2020. jan. 27. 14:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom nálad hogy csinálják a cukorterhelést, de a terheléses vizsgálat nálam annyiból állt, hogy reggeli után kb. két órával vettek vért.

Egyébként meg a diabetológus kért étkezések előtti és étkezések után két órával mért eredményeket, amiket saját műszerrel mértem.

"Az éhgyomri érték magas". Milyen értéket mértél/mértek?

2020. jan. 27. 15:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"Terheléses vércukor vizsgálat nem végezhető cukorbetegeken, ha az éhgyomri vagy étkezés utáni vércukor érték alapján cukorbetegség diagnózisa állítható fel.

A vércukor terhelés előtt kiegyensúlyozott, napi legalább 150g szénhidrát tartalmú étkezés javasolt.

A vizsgálat a reggeli órákban éhgyomorral történik, két mintavétellel. Először éhgyomri vérvétel történik, amit egy vércukorszint ellenőrzés követ. Ha a mért érték 7 .00 mmol/l alatt van, a vizsgálat elvégezhető, a páciensnek ekkor el kell fogyasztania egy 75 g glükózt tartalmazó, édes oldatot. Ezután 120 perc múlva történik a második vérvétel, melyből a vércukorszint vizsgálata után megállapítható lesz a glükóz tolerancia.

Normál anyagcsere működés esetén a 120 perces értéknek vissza kell térnie az éhgyomri érték körüli szintre. Ha magasabb marad, felmerülhet szénhidrát-anyagcsere rendellenesség gyanúja.

A 2 órával később mért vércukor értékek tekintetében 7,8 mmol/l-nél alacsonyabb érték esetén normál glükóz toleranciáról beszélünk, 7,8-11,0 mmol/l közt csökkent glükóz toleranciával állunk szemben, 11,0 mmol/l fölötti értéknél pedig bizonyítható a cukorbetegség."

Harmadik találat a gugliban.

Szívesen.

2020. jan. 27. 17:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez meglepett. A beutalón terheléses vizsgálat szerepelt.

Nálam annyiból állt, hogy 11-kor megkérdezték, hogy mikor reggeliztem. Mondtam, hogy 2 órája.

Az éhgyomri meg reggel 8-kor éhgyomorra.

2020. jan. 27. 19:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Éhgyomorra 5-7 között van. Orvosnál reggeli után 3 órával 8.2 volt. Este vacsora után 2 órával 9-10 körül mozog.
2020. jan. 28. 15:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Az még normális érték.
2020. jan. 29. 12:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 1-es tipusúként úgy kezdődött hogy éhgyomri 15, evés után másfél órával 21. Na ez már magas. A 10 még nem.
2020. jan. 29. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!