Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gyanús anyajegy?

Gyanús anyajegy?

Figyelt kérdés

Van egy számomra gyanús anyajegyem.És kértem is bőrgyógyászatra időpontot augusztusra kaptam csak.Eléggé aggódós típus vagyok sajnos.Lenne értelme addig háziorvosnak megmutatni?(illetve csak annak tudom,aki helyettesíti).Eddig,volt olyan az SZTK-ban,hogy 1-2 anyajegyet megnéznek,de sajnos már nincs rá kapacitás.

Volt esetleg valaki hasonló helyzetben? Igazából,csak egy kis megnyugtatás kellene a háziorvostól,hogy nincs akkora gond,persze tudom,hogy 100%-ot csak a bőrgyógyász tud mondani.

Válaszokat előre is nagyon köszönöm!

2019. júl. 23. 19:08
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

2, nem feltétlenül sötét a rákos anyajegy.

5, SZTK alapon nem vesznek le úgy anyajegyet, hogy nincs bőrgyógyásztól beutaló a sebészetre. Ráadásul a sebésznek nem "tisztje" megítélni, hogy melanoma vagy sem, mert nem az a szakterülete. Akkor meg már úgyis mindegy volt, mert leszedetni mentél.

Egyébként itt Székesfehérváron pl. úgy működik, hogy az egyik bőrgyógyászatra bejutni lehetetlenség, minimum 1,5-2 hónap, de ha háziorvostól kapsz beutalót a kórházi bőrgyógy osztályra, akkor bármikor mehetsz hétfőtől-péntekig délelőttönként. Szóval nem ördögtől való a háziorvostól kapott beutaló, csak nem tudom, más városokban hogy megy ez. Én jutottam már be 2 hónap várakozás nélkül így.

2019. júl. 23. 20:16
 12/41 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Akkor felkeresem holnap a háziorvost ennyit megér.
2019. júl. 23. 20:21
 13/41 anonim ***** válasza:
Keresd fel! De egy háziorvos dermatoszkóp nélkül ugyan mit tudna mondani?
2019. júl. 23. 20:34
 14/41 A kérdező kommentje:
Igen ezt tudom,hogy nyilván nem 100% sőt,de esetleg,ha tudna sürgősségi beutalót adni már az is haladás lenne.
2019. júl. 23. 20:38
 15/41 anonim ***** válasza:
Mint írtam, keresd fel! Veszteni nem fogsz semmit.
2019. júl. 23. 20:40
 16/41 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
2019. júl. 23. 20:48
 17/41 anonim ***** válasza:
Ha ez 1 éve változatlan, akkor egymillió százalék, hogy nem rák. Az nem vár, hogy felfedezzék. Már rég nem élnél, ha az lenne! Nyugodtan kivárhatod az augusztust, ha már egy évet vártál!
2019. júl. 23. 21:11
 18/41 A kérdező kommentje:

2 éve biztos így van talán kicsit sötétebb ez a fekete pötty,de lehet csak túlaggódom.Így is minden szabadidőm az endokrinológusnál töltöm,de nem leszek hülye és nem hanyagolom el ezt a szűrővizsgálatot.

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

2019. júl. 23. 21:26
 19/41 Ypszilon1980 ***** válasza:

Hát nem tudom, én most voltam megint magánban bőrgyógyászaton, 4 napot kellett várnom. Nem tudom ugyan ez az elváltozás milyen, de éppen elég az, ha valakit ez idegesít és rágja magát hetekig azon, hogy mi lehet ez. Oké, persze pénz kérdése a magándoki, bár nem tudom kinek mi a sok, de én 13 ezerért voltam, ennyit nekem megért és én is másik orvos javaslatára mentem el, szerinte az egyik anyajegyem nem néz ki jól és lehet rosszindulatú is, de szerencsére kiderült nem az.

Végül is a Kérdező megtette azokat a lépéseket, amiket megtudott és remélem minden rendben lesz, talán lesz is időpont előbb, bár ilyenkor nyári szabadságolások vannak, nehezebb most.

2019. júl. 23. 22:09
 20/41 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítséget Ypszilon1980!

Próbálkozom még hátha bejutok előbb.Én eddig bármilyen magánrendelésre mentem mindig sokat kellett várni.Az a baj,hogy augusztus elején kapok csak fizetést és akkor max 2 nappal tudok előbb menni,mint az sztk-s időpont.

Elmegyek azért a háziorvoshoz,hátha ad sürgősségi beutalót,ha úgy ítéli..Remélem csak egy bagatell probléma.

2019. júl. 23. 22:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!