Gyanús anyajegy?
Van egy számomra gyanús anyajegyem.És kértem is bőrgyógyászatra időpontot augusztusra kaptam csak.Eléggé aggódós típus vagyok sajnos.Lenne értelme addig háziorvosnak megmutatni?(illetve csak annak tudom,aki helyettesíti).Eddig,volt olyan az SZTK-ban,hogy 1-2 anyajegyet megnéznek,de sajnos már nincs rá kapacitás.
Volt esetleg valaki hasonló helyzetben? Igazából,csak egy kis megnyugtatás kellene a háziorvostól,hogy nincs akkora gond,persze tudom,hogy 100%-ot csak a bőrgyógyász tud mondani.
Válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Ezzel felesleges háziorvoshoz menni. Egyrészt ő nem kompetens ebben, ha meg valami neki gyanús, akkor úgyis bőrgyógyászatra küld. Másrészt a bőrgyógyásznak van dermatoszkópja is, amivel megnézi.
Voltam kétszer is ilyen helyzetben, de én nem várok ilyenkor heteket meg hónapokat, elmentem magánba anyajegy szűrésre, ennyit megér, hogy ne parázzak annyi ideig.
Háziorvos nem fog neked ilyeneket mondani, hogy ne aggódj vagy valami.
Szia! A te esetedben nem hiszem, hogy ez rákos elváltozás, azonban ha bármi gyanúját észleles bőrgyógyászati daganatnak, akkor azonnal maszek.
Ismerősnél durva fekete anyajegy volt, jelezte az SZTK-ban és kapott 3 hónapra időpontot. Ahogy meglatta a bőrgyógyász azonnal megműtötték a legközelebbi klinikán, ahol azt mondták éppen időben van. Ennek ellenére pár évre rá mell áttét, most pedig tüdő áttét.
Szóval isten látja lelkem én senkit sem akarok megijeszteni, de ha ő azonnal kap időpontot vagy maszekban megy, akkor semmi baj sem lenne.
Annyit megtehetsz, hogy az időpontosokat felhívod és megmondod, hogy az időpont sürgős, mert gyanús anyajegyet észleltél. Így ha valaki lemondja, akkor betehetnek a helyére vagy eleve besorolnak előre.
Undorító ez a rendszer Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!