Milyen betegség okozhat egyszerre lágyéksérvet, aranyeret, érmegnagyobbodást a hasfalon és érelmeszesedést a nemi szerven?
Bármilyen hihetetlen, ez a négy dolog nálam kb. egyszerre keletkezett, és egyszerűen tanácstalan vagyok. Sovány vagyok, 29 éves, nem dohányoztam, alkoholt sem fogyasztottam az életemben, tehát elmondhatjuk, hogy amennyire lehet, egészséges vagyok. Sportoltam is bőven. Már jártam gasztroenterológusnál és urológusnál, és a diagnózisok szerint van lágyéki sérvem és aranyerem, a nemi szerveknél lévő visszérre nem tudtak mit mondani, és a hasfalon lévő ér-megnagyobbodásra sem.
Két orvosnál jártam eddig, de mindenki a sötétben tapogatózik. A vérképem és a vérnyomásom rendben volt, mintha valami megszállt volna, és minden bajom egyszerre van. Valakinek van ötlete, hogy hogyan tovább? Mit nézzek meg, milyen gyógyítással próbálkozzak?
(A sérvre azt mondták, hogy várhatok vele, mivel új és kicsi, valamint nem fáj. Az aranyérre használt kenőcsök nem segítettek, nincs szorulásom, soha nem is volt. Csak nedves WC-papírt használok, tehát a betegségem okát nehezen találom.) Köszi előre is!
Sziasztok! Írok egy frissítést, mert volt, aki kérte.
Az aranyér szerencsére majdnem teljesen visszahúzódott, így egyelőre nem lesz szükség műtétre. Sok trükköt kipróbáltam, amelyek javíthatták a helyzetet.
A pangó ér állapota javult a nemi szerven, de nem tudni, mitől.
Végül elmentem újra egy ultrahangra, ahol most nem sérvnek látják ezt a csomót, hanem lipómának. Kész kabaré, hogy egy test mennyi mindent képes produkálni tünetek terén.
A hasfalon lévő érmegnagyobbodás egyelőre nem javult és nem is romlott, továbbra sem érti senki. Az egyik orvos azt mondta, hogy talán megerőltettem, és emiatt van, de ez is csak találgatás.
Ha valaki tud olyan orvost, akinek van tapasztalata lágyék-lipómában és sérvekben, írjon privátban. Egyelőre úgy érzem, hogy ez még nem a végleges ítélet. Várok tovább, és meglátjuk, mi lesz.
Amit még kipróbálok, hogy leköltözöm ebből a 2700 méteres magasságban fekvő városból egy 0-100 méter közötti városba. Meglátjuk, ez segít-e, ront-e, vagy semmin nem változtat.
Amit eddig nem említettem, de szintén tünetként jelen van, hogy a füleim körülbelül másfél éve elkezdtek bedugulni. Egyszer, amikor 4500 méter magasságba mentem, alig hallottam valamit. Ezért van az a hipotézisem, hogy esetleg a tengerszint feletti magasság ronthatta az egészségi állapotomat hosszú távon, de fogalmam sincs.
Majd írok még frissítést ha lenne valami változás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!