Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Milyen betegség okozhat...

Milyen betegség okozhat egyszerre lágyéksérvet, aranyeret, érmegnagyobbodást a hasfalon és érelmeszesedést a nemi szerven?

Figyelt kérdés

Bármilyen hihetetlen, ez a négy dolog nálam kb. egyszerre keletkezett, és egyszerűen tanácstalan vagyok. Sovány vagyok, 29 éves, nem dohányoztam, alkoholt sem fogyasztottam az életemben, tehát elmondhatjuk, hogy amennyire lehet, egészséges vagyok. Sportoltam is bőven. Már jártam gasztroenterológusnál és urológusnál, és a diagnózisok szerint van lágyéki sérvem és aranyerem, a nemi szerveknél lévő visszérre nem tudtak mit mondani, és a hasfalon lévő ér-megnagyobbodásra sem.

Két orvosnál jártam eddig, de mindenki a sötétben tapogatózik. A vérképem és a vérnyomásom rendben volt, mintha valami megszállt volna, és minden bajom egyszerre van. Valakinek van ötlete, hogy hogyan tovább? Mit nézzek meg, milyen gyógyítással próbálkozzak?

(A sérvre azt mondták, hogy várhatok vele, mivel új és kicsi, valamint nem fáj. Az aranyérre használt kenőcsök nem segítettek, nincs szorulásom, soha nem is volt. Csak nedves WC-papírt használok, tehát a betegségem okát nehezen találom.) Köszi előre is!

júl. 27. 05:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Érelmeszesedés a nemi szerven??? Olyan nincs, hogy csak ott.

Sérv a túlerőltetés miatt van.

Aranyér is. Vagy sokat ülsz a retyón és lógatod a valagad, vagy nehezet emelsz. Írtad, hogy sportolsz. A nyakamat teszem rá, hogy ez a kettő amiatt van.

Aneurizma meg érfal gyengeség, genetikai.

Szóval semmilyen "betegség" nem okozza, egyszerűen az életviteled miatt alakult ki, a genetikád meg adott. Neked meg peched volt és épp egyszerre jött ki. 🤷

júl. 27. 07:35
 2/16 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ez nehéz kérdés, főleg úgy, hogy az orvosaid is tanácstalanok.

Az irodalom ír többféle okot erre, itt nem tudom mi áll fenn.

Létezik a fehérvérsejtek “csapdába esése”. A megnövekedett vénás nyomás miatt a kiserekben felhalmozódnak a fehérvérsejtek, melyek a belőlük felszabaduló enzimek segítségével károsítják az érfalat, a hajszálerek és a kis vénák fala emiatt áteresztővé válik, még több folyadékot és salakanyagot engedve a környező szövetekbe.

A kötőszövetek veleszületett gyengesége, ez halmozott is lehet, akár lúdtalp, sérv, aranyér is felfedezhető ezeknél a betegeknél egyszerre , leinkább ez lehet nálad. De hogy erre milyen gyógymód lehet, azt nem tudom. Valószínűleg mindig az aktuálisan legnagyobb problémát kell kezelni.

júl. 27. 07:42
 3/16 anonim ***** válasza:
Kötőszöveti betegség valószínű, amikor ott ahol tartania kéne a szöveteknek könyebben megnyúlnak az igénybevétel helyén. Ilyen például a Marfan szindróma. Belgyógyász/kardiológus és nem sebész fogja felismerni valószínűleg.
júl. 27. 07:56
 4/16 anonim ***** válasza:
Majd szólj vissza ha kiderült valami, légyszíves!
júl. 27. 08:03
 5/16 anonim ***** válasza:

Az első három kötőszöveti gyengeségre utal, gondolom genetika.( Rosszabb esetben evészavar miatti egyoldalú táplálkozás)

Az utolsót viszont értelmezni sem tudom, mert az érelmeszesedés vagy testszerte van, vagy nincs is még.

júl. 27. 14:02
 6/16 Aleksandra27 ***** válasza:

Egy olyan betegség, amely egyszerre okozhat lágyéksérvet, aranyeret, a hasfal értágulatát és a nemi szervek érelmeszesedését, valószínűleg egy súlyos, általános kötőszöveti rendellenesség vagy egy szisztémás érrendszeri betegség lehet. Egyik ilyen lehetséges betegség az Ehlers-Danlos szindróma (EDS), amely egy ritka, genetikai eredetű kötőszöveti rendellenesség. Az EDS különböző típusai közül a vaszkuláris típus okozhat érrendszeri problémákat, mint például értágulatokat és érelmeszesedést. Az EDS-ben szenvedő betegek hajlamosak lehetnek sérvekre, beleértve a lágyéksérveket is, mivel a kötőszövet gyengesége miatt a szövetek kevésbé képesek megtartani a szervek helyzetét.

Továbbá, egy másik lehetséges ok a súlyos krónikus vénás elégtelenség, amely számos érintett terület problémáit okozhatja. A vénás elégtelenség olyan állapot, amelyben a vénák nem képesek hatékonyan visszaszállítani a vért a szívbe, ami a vénák tágulatához és a nyomás fokozódásához vezet. Ez okozhatja az aranyerek kialakulását, a hasfal vénáinak kitágulását, valamint hozzájárulhat a lágyéksérvhez is. Az érelmeszesedés a nemi szervekben szintén összefügghet a vénás elégtelenséggel és a vérkeringési zavarokkal.

Mindkét betegség kezelést igényel, amelyet orvosi vizsgálatok és diagnosztikai eljárások során határoznak meg. Az időben történő orvosi beavatkozás és a megfelelő kezelési terv kialakítása kulcsfontosságú a komplikációk minimalizálása és az életminőség javítása érdekében.

júl. 29. 17:42
 7/16 Ypszilon1980 ***** válasza:

"Mindkét betegség kezelést igényel, amelyet orvosi vizsgálatok és diagnosztikai eljárások során határoznak meg. Az időben történő orvosi beavatkozás és a megfelelő kezelési terv kialakítása kulcsfontosságú a komplikációk minimalizálása és az életminőség javítása érdekében."

Csakhogy volt orvosnál és nem tudják mi okozza,nem kapott semmilyen diagnózist. Valószínűleg, ha tudták volna azonosítani, akkor már elindult volna a folyamat, szóval akkor ez most patt helyzet?

júl. 29. 18:17
 8/16 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

#1 Igen, nekem is furcsa, hogy csak pont nemi szerven, de látok/érzek valamifajta javulást a napokban, már nem annyira merev, hanem kicsit puhább, rugalmasabb, ez lenne az ideális, mert előtte is ilyen volt

#2 Nem tudom, hogy ez számíthat-e, de a fehérvérsejtek számával, és már értékkel sem volt gond a vérképben

#3 Köszi, néztem már kardiológushoz is, volt egy szív ultrahang, vérnyomás, vérkép újra de más elemeket néztek, ott is rendben volt minden, 50K-be került és azt tanácsolták, hogy ne ilyen téren kutatkodjak, mert ez okozta a bajt

#4 mindenképpen, még élek egyelőre, most újabb tünetek jelentkeztek, a lábfejem is felduzzadtak az erek, ez már egy kész kabaré, hogy egy testnek ennyi baja tud lenni :/

#5 Igen, ezt írta az első is, hidd el én se értem, most egy collinsonia nevű gyökérrel próbálok vérkerinségt serkenti egy pár napig meg látjuk, hogy javul-e a helyzet, egyelőre már annak is örülök, hogy ezek a feszek erek (2 összesen) nem fájnak már a nemi szerven, de továbbra is ahogy megtapintom őket, érzem, hogy feszes/idegen-érzetű, mintha az ér fala nem lenne egészséges és emiatt nem puha

#7 Igen, ez patthelyzet, nem szedek gyógyszert se, allergiám sincs, hogy ilyen szisztematikus tüneteim legyenek, egyszer 3 éve már volt hasonló, hogy 15 betegségem volt egyszerre, konkrétan a sűrgősségin mondták, hogy ez infarktus előjeleit is látják :D aztán az egy erős gyógyszer-allergia eredménye volt, de csak 9 hónap után derült ki, viszont most még ez sincs, és a sérv/aranyér/érmegnagyobbodás stb mind látható dolog, tehát most nem tudják azt mondani, hogy az én fejemben lenne a gond

júl. 29. 20:07
 9/16 anonim ***** válasza:
Szifilisz szóbajöhet?
júl. 30. 15:32
 10/16 A kérdező kommentje:

#9 Hmm, mi alapján mondanád ezt, hogy szifilisz lenne? Hogy az okozna keringési zavarokat?

Volt tesztem szifiliszre, negatív volt, de ettől függetlenül érdekel, hogy miért írtad. Egyébként nincs erős, szúró fájdalom, váladékozás sem, sebhelyek sem. A szifilisz azét adna magáról konkrétabb jelet, de a lágyéksérv nem hiszem, hogy nemi betegséggel összefüggésbe hozható lenne, még ha lenne szifiliszem is :D

aug. 4. 04:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!