Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Nátha alatt szedjek több c...

Nátha alatt szedjek több c vitamint?

Figyelt kérdés
Egy ideig nem volt vitaminom itthon, most szereztek nekem mert köhécselek meg tele az orrom, már napok óta éreztem hogy fáradt vagyok és valami nem klappol. Alapvetően 3g c vitamint szedek, emeljem meg valamennyivel? Ugyanakkor szedek 2g halolajat, multivitaminom nincs jelenleg. Fogyasztottam némi áfonyát antioxidánsként.
2023. okt. 26. 23:18
1 2
 1/18 krwkco ***** válasza:
100%

Napi 3 gramm C-vitamin önmagában is túl sok.

Vannak cikkek arról, hogy a C-vitamin szedés nem adott szignifikáns változást a nátha lefolyásában.

Inkább a cink normális mennyiségű szedése rövidítette a betegség lefolyását.

2023. okt. 27. 08:55
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem sok
2023. okt. 27. 12:05
 3/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
3g-ot felesleges, de bajod nem lesz tőle, ha csak rövid ideig szeded, ezt te tudod, nekem vesekövesség hajlam miatt nem is szabadna ilyen mennyiséget szednem, sőt felét sem.
2023. okt. 27. 12:50
 4/18 anonim ***** válasza:

Nekem is kövem lesz tőle, a vesét megterheli, mert a felesleget ki kell választania.

Egyébként megelőzésre írnak minden vitamint, hogy erősebb legyen az immunrendszer, a fertőzés alatt már kb mindegy.

2023. okt. 27. 14:45
 5/18 anonim ***** válasza:
Minek, úgyis kipisiled - vagy szép kis vesekövet kapsz tőle...
2023. okt. 28. 11:06
 6/18 A kérdező kommentje:
Súlyzós edzéseket végzek rendszeresen, nekünk kicsit több kell.
2023. okt. 28. 15:35
 7/18 anonim ***** válasza:

Akkor is túl sok, itt egy cikkből a napi ajánlás, benu gyógyszertár oldaláról.

A hivatalos ajánlás

A felnőtt férfiak napi 90 milligramm C-vitamint igényelnek, míg a nők naponta legalább 75 milligrammot. Ha legalább 2 és fél csésze friss gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt naponta, könnyen elérheti ezt a mennyiséget kiegészítés nélkül is. Az ajánlott maximum kiegészítés napi kétszeri 250 milligrammos C-vitamin bevitele: egy reggel és egy esténként, vagy hosszú oldódású kapszula esetén egyszeri reggeli 500 mg fogyasztása javasolt.

2023. okt. 28. 17:51
 8/18 A kérdező kommentje:
Eleve a bioteches c vitaminom ami van ezer mg/tabletta.
2023. okt. 28. 17:54
 9/18 anonim ***** válasza:
Akkor abból elég napi 1.
2023. okt. 28. 17:57
 10/18 A kérdező kommentje:
Dohányosoknak és betegknek többet ajánlanak, nekem van egy krónikus betegségem is. Plusz testépítek ami + stressz a szervezetnek és abból is regenerálódni kell.
2023. okt. 28. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!