Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen vitaminok szedjek?

Milyen vitaminok szedjek?

Figyelt kérdés
Bármilyen testepito videóst látok, mindegyik ugyan azt a vitaminokat szedik. Ez melyik lenne? Link vagy nevet kérek :) ez egy kiszerelés? Remélem mert ha 5db külön-külön akkor nem ruhazok be rá :D
2022. febr. 4. 19:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

attól függ hol tartasz, milyen a célod és milyen az étkezésed

remélem tudod, hogy 'testépítős testalkatod' nem az étrendkiegészítőktől lesz, hanem az étrendtől és edzéstől

olyan vitamikoat szedj, amiket te saját étrendeddel nem viszel be eleget

2022. febr. 4. 19:40
 2/11 anonim válasza:
55%
jokat
2022. febr. 4. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
52%

"Testépítő" videók alapján meghatározni, hogy neked egyénre szabottan milyen vitamint kell szedned, az elég komikus.

El kell menni egy vérvételre, ott kimutatják, hogy milyen vitaminokból és ásványi anyagokból van hiányod, aztán azokat pótolni. Mivel a multivitaminok szarul, aluldózisolva vannak összeállítva, ráadásul úgy, hogy a benne lévő elemek egymás felszívódását nehezítik/gátolják, ezért biztos lehetsz benne, kedves kérdező, hogy több különböző vitaminkészítményre is szükséged lesz.

És nem muszáj rá beruházni. Ez csak az egészséged. Ha csak az a lényeg, hogy kerek legyen a vállacskád, akkor nem kell vitamint szedned. Akkor elég a csokis fehérje, meg a kreatin kapszula. Azokra aztán megéri költeni.

2022. febr. 4. 19:59
 4/11 anonim ***** válasza:
67%

Multivitamin, és előre összeállított pakkok felejtősek, több okból is. Ez is táplálkozás kérdése, mert értkezéssel kéne bevinni, ha valakinek valamilyen vitaminhiánya van, pl. felszívódási zavarok, vagy egyoldalú táplálkozásból adódóan, akkor azt kell pótolni amiből hiányod van. De hogy megtudjad, hogy miből van hiányod, ahhoz vérvizsgálatra van szükség.

Lényeg, hogy ne dőlj be a Scitec meg a Biotech reklámoknak, hiába akarják rád tukmálni a Multi Pro-t meg a One a day-t, ezek semmilyen pluszt nem fognak hozzáadni az egészségedehez.

2022. febr. 4. 20:11
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
Gondolom Multiprot latsz a vidikbe (az eleg jo am). Pakkba van 5 tabi es 30 pakk asszem. De mas gyartoknak is van ilyenje. Pl vitaking vagy animal.
2022. febr. 4. 21:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem saját gyógyszerészem van és egy nap kb 8-9 féle vitamint szedek. 3 különböző napon mindig mást. Nagyjából az ami a multikba van, csak sokkal jobban felosztva. Köszönöm szépen semmi bajom sincs makk egészséges vagyok, még egy megfázásom se volt évek óta.

Sok multi szarul van összerakva. Szerintem min szedj kalcium, magnézium, C, D vitamint azon felül.

2022. febr. 4. 21:47
 7/11 anonim ***** válasza:
42%
Szedtem enis regen evekig. Multit meg melle mast is. 2 eve me mar semmit. Nem erzek semmi kulonbseget. Igyse vagyok beteg sose, ugyse voltam
2022. febr. 4. 21:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha megfelelően táplálkozol, akkor nem is kell. Csak sajnos a mai világban ez lehetetlen.
2022. febr. 4. 22:49
 9/11 anonim ***** válasza:
53%

#6:

Én nem szedek semmilyen vitaminkészítményt, csak a régi, elavult, manapság kicsit sem menő zöldségeket és gyümölcsöket eszem. Télen a jó kis savanyú káposzta. Köszönöm szépen nekem sincs semmi bajom.😉

2022. febr. 4. 23:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Olyan vitaminokat szedj amire effektív szükséged van.Mivel mindenki más mennyiségű tápanyagot visz be és más mennyiségre van szüksége ezért elsőnek ki kell derítened mely vitamonokból van hiányod és az alapján a megfelelő mennyiségűt bevinni.

A multivitaminoknál nagy az esély hogy nem a neked megfelelő módon vannak összeállítva így az egyikból túl sokat/többet a másikból meg nem eleget kapsz.

2022. febr. 5. 05:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!