Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Mért van az, hogy akik nem...

Mért van az, hogy akik nem hisznek a homeopátiában, azok lenézik azt akinek viszont hatott?

Figyelt kérdés
Én asztmás voltam, meggyógyultam. Allergiás voltam, meggyógyultam. Covidból kigyógyultam 4-5 nap alatt. Jó, lehet, hogy placebo, de akkor is MIÉRT KELL AZ ILYET HÜLYÉNEK NÉZNI??

2022. máj. 3. 22:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
17%
itt is sok az intoleráns ember, aki nem tudja elfogadni a magáétól eltérő véleményt
2022. máj. 10. 07:05
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem nézem le. Csak még mindig traumatizálva vagyok. Nagyon hittem benne, nagyon sokat olvastam róla, nagyon jónak gondoltam az alapelveket. Elmentem HÁROM nagyon jó nevű hpátiás orvoshoz és szorgosan szedegettem a tablettákat. Azért kellett háromhoz menni, mert furcsa módon nem használt az első, nem használt a második, aztán nem használta a harmadik, de nem akartam feladni! Végül feladtam. És akkor akadtam a neten egy angol könyvre, amit egy 30 évig hpátiával foglalkozó ORVOS írt. Angliában praktizált. És mindig csodálkozott, hogy mintha nem működne. Végül megírta ezt a könyvet és mindent leírt: a kezdeteket, az alapokat, az előállítási módokat, az adagolást, a különböző iskolákat, stb. És arra jutott, hogy a hpátia nem működik. Hahnemann idejében azért volt olyan népszerű és hiánypótló, mert akkor vagy eret vágtak vagy köpölyöztek vagy beadtak vmi szert, amibe vagy beledöglöttél, vagy nem. Az ő "szelid gyógymódjával" legalább nem haltak meg magától a gyógyszertől az emberek. És hát nyilván placebo hatással működött sokaknál (hiszen már annak örültek, hogy nem haltak bele a kezelésbe) és így elterjedhetett.
2022. máj. 10. 07:14
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
#20 se nem csillapított, se nem köptetett. Semmi.
2022. máj. 10. 09:26
 24/28 anonim ***** válasza:
15%
A 21-est lepontozók tökéletesen bebizonyították a 21-es állítását!
2022. máj. 10. 18:43
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

23

Jaj, en nem azt mondtam, hogy csillapitasra jo lett volna! :-D

Csak hogy a patikus is egy nagyokos volt, hogy olyannak javasolta, aki koptetot kert.

2022. máj. 10. 22:42
 26/28 anonim ***** válasza:
12%
Régen láttam egy dokumentum filmet, ahol hasonlót tárgyaltak, szó volt a homeopátiáról is, és ott az hangzott el, hogy majd ha a qvantum fizika tovább fejlődik akkor a homeopátia is közérthetőbb lesz, mert tudjuk, hogy minden rezgés, minden belső szervnek is van rezgése, valami ilyesmi.
2022. aug. 3. 13:45
 27/28 anonim ***** válasza:
72%

13

"Ennek az eredményessége szórványos és valószínűleg ideiglenes, a tudományosan értékelhető szintet nem éri el."

Dehogyisnem ertekelheto tudomanyosan. A placebo hatasnal valoszinuleg nem eredmenyesebb, de a placebo hatas ertekelheto, hiszen ezert kell az uj gyogyszerekrol bebizonyitani, hogy jobban hat, mint a placebo. Nem szorvanyos.

Arrol van szo, hogy kit mi erdekel. Ha valaki tudomanyos kutato, akkor annak tudnia kell, hogy van-e a viznek memoriaja, van-e az egesznek alapja stb., mert az elegge megvaltoztatna a vilag megismeresenek a folyamatat. Akkor neki lenyeges kimondani, hogy placebo, es ne kutasson ebben az iranyban tovabb.

De ha valaki beteg vagy orvos, akkor az erdekli, hogy a betegseg elmulik vagy nem. Es ha a placebotol / homeopatiatol elmulik, akkor miert ne. Ha egyebkent orvos kezeben van a dolog, es nem rakot kezelnek vele, vagy nem mondjak, hogy "az asztmagyogyszeredet ne hasznald a homeopatiaval egyutt", hanem mellette, akkor nem veszelyes.

Egy csomo dologrol, terdmutettol kezdve antidepresszansokig derul ki , hogy erre vagy arra csak placebo hatasa van (mondjuk enyhe depresszional). Akkor minek az a tucatnyi kockazat es gyogyszer-mellekhatas, mutetrol nem is beszelve, ha cukortablettaval is UGYANUGY elmulna, es el is mulik?

Ez a homeopatias szkepticizmus a 2000-es evekben volt nagy szam pl. Angliaban, de hamar elkezdtek megkerdojelezni a muveloi, hogy jo-e ez a fajta "ismeretterjesztes", amit csinalnak, hiszen egy csomo embert megfosztanak attol, amitol jobban lesz, amikor az orvostudomany mar tehetetlen.

2022. aug. 3. 20:05
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel csak az a bibi hogy placebót árulnak. A szó szoros ertelmében. Nem a azzal van a baj hogy a placebo működhet e vagy sem. (Tudományosan bizonyított hogy működik) Hanem azzal hogy hatalmas milliárdos bizniszt építettek rá. Holott nincsen mögötte nagyobb tudás mintha én azt mondanám hogy az gyógyított meg hogy naponta 5x összeütöm a sarkamat miközben vasalok. A példa abszurd de ugyan ennyire lenne etikátlan erre bizniszt építenem. A homeopátiás "gyógyszerekben" ráadádul nincsen hatóanyag. A víznek pedig tény hogy nincsen memoriája.
okt. 11. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!