41 éves férfi vagyok. Reggeli 8-9 vércukorral. reggeli utáni 9-11 értékkel. Hallottam a króm tablettáról hogy talán segithet normalizálni a vércukrom. kérhetek ez ügyben segitséget? nem voltam még orvosnál.
a króm nyomatása áltudományos dolog...
Tessék orvoshoz fordulni! Majd ő megmondja, hogy ha érdemes azzal IS javítani...
Szerintem meg olvass utána kicsit,hogy mozgás és étrend változással hogyan lehetnél hatékony.
Van az a szitu,amikor doki kell,meg gyógyszer.
De ha meg sem próbálsz rajta másképp javítani,akkor egyből gyógyszerrel tömnek majd.
Egy alkalmassági vizsgálaton voltam,mikor a 3. emeletre érve (gyalog) már ki volt írva a sorszámon. Épp beestem és 2 percen belül meg is volt a diagnózis,hogy magas a vérnyomásom, írja a gyógyszert.
Mondom, mégis mire??
Hát mert 160...
Csodálkozi?3 emeletet futottam felfelé
5 perc múlva meg már normális volt.
Az a gond az orvosokkal,hogy egyből gyógyszert ír,a páciens meg legtöbbször el is kezdi szedni.
Legyen benned egy kis akaraterő magadért!
utolsó: ez nagyon durva általánosítás!
Egyetlen orvos sem fog úgy vérnyomáscsökkentőt felírni, hogy ne vizsgáljon ki alaposan!
"Ha az éhgyomri vércukorszint 7,0 mmol/l-nél magasabb, felmerül a cukorbetegség diagnózisa, ezt azonban egy másik alkalommal történő éhgyomri vércukorméréssel meg kell erősíteni."
Mindenkeppen orvoshoz kell menned, lehet nem kell meg szurni, csak tabletta, majd o megmondja.
13as
Tisztelet a maroknyi kivételnek.
Nincs ebben semmi általánosítás. Megfáradt, türelmetlen, nagyképű, nemtörődöm orvosok vannak.
A környezetemben,ismerettségi körben millió történet van,ami erről szól.
Le se sz@rják az embert.Csak felír valamit,hogy szabaduljon a betegtől.
Közel 50 éves vagyok.
Vagy 10 éve fájt a fejem,magas volt a vérnyomásom, bementem, megmérte,aztán felírta a gyógyszert.
Kivizsgálás, hagyjuk már!
Egyetlen mérés eredménye alapján !
Szedhetsz krómtablettát, a magnézium is jó hatású. De ezt ki kellene még egészíteni étrendváltoztatással és több mozgással. Ha el vagy hízva, fogynod kellene, előbbiek ebben is segítenek.
Ami az étrendet illeti: max. 160 g szénhidrát, finomított szénhidrátok elhagyása (finomliszt, cukor, étkezési keményítő), alacsony glikémiás indexű ételek, sok zöldség, elég fehérje (testsúlytól függően).
Ha ezek mellett nem indul be a fogyás (már ha szükséges), a pajzsmirigyedet is vizsgáltasd meg.
Kérdező, mint egy diabéteszes házastársa mondom neked: ne kísérletezz himihumi pótszerekkel, mert csak rosszabb lesz az állapotod!
Orvos nélkül legfeljebb addig juss el, hogy csökkented a CH-bevitelt. De ez nem fogja helyreállítani (önmagában) a cukorszintedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!