Miért vagyok rosszul, ha korán kell kelnem?
Ezt csak az értheti meg, aki ugyanígy van vele. Nekem is rémem a korán kelés, bár nálam ennyire nem extrémek az időpontok. De nagyon szeretek legalább 7-ig aludni. (Az se érdekel, ha éjfélkor fekszek le és felkelek vagy 2-3x) Sokkal jobban vagyok, mintha 10-től aludnék megszakítás nélkül fél 6-ig. (2 gyerekem van, úgyhogy azt hiszem van viszonyítási alapom... de korábban 3 műszakoltam)
Amúgy délelőttös héten nagyon korán keltem és hiába feküdtem le este 7-kor, könnyezett a szemem, szédültem, minden bajom volt. Tiniként ez amúgy nekem is 9-10 óra volt, akkor is rosszul voltam, ha 8-kor keltem.
Viszont valamennyit lehet alakítani rajta, de csak apránként, hogy elkerült a rosszulléteket. Ha eddig felkeltél fél 11-kor, akkor megpróbálhatod, hogy 1-2 hétig nagyon max 10-ig alszol, aztán 1-2 hétig fél 10-ig és így tovább. De lesz az a pont, amihez már nem vagy csak nagyon nehezen tudsz alkalmazkodni, szerintem hülyeség, hogy bármihez hozzá lehet szokni. Én a 4 órás keléshez 1 évig se tudtam úgy se, hogy heti 5 nap keltem akkor (3 műszakról állandó délelőttre) és úgy se, hogy minden egyes nap korán kelek, 1. babám volt koránkelő, szóval nem volt bűnözés meg tovább alvás sose, akkor se tudtam hozzászokni. De hálistennek elkezdett tovább aludni, fél 7 - 7 órával már tökéletesen megvagyok. (A kicsi is alszik eddig csak éjszaka kel, de mint írtam, ez engem nem zavar..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!