Az miért van, hogy egyik éjjel jól alszom 8-9 órát mégis alig bírok kikelni az ágyból? Mádik napon egész éjjel forgolódom és rosszul alszom mégis frissen ébredek?
8-9 órával akkor túlalszod magad. Vannak alvási fázisok, amik átlag 4 óra hosszúak, persze emberfüggő. Lehet, hogy neked pl. 7 óra alvásra volna szükséged, mert 8-nál bár belemerülsz a következő fázisba, úgy megy úgy kelsz, mint a kifacsart rongy. Ki kell próbálni, neked mennyi a jó.
Hosszú távon a kevés alvás sem jó, pár napig elég, ha 4-5 órákat alszol, de utána hamarosan kikészülsz attól is, hogy kevés. Tesztelgesd, mennyi alvásidő kell neked.
Nekem az a tippem, hogy rendszertelenül alszol és keveset mozogsz.
Nekem is voltak régen ilyen problémáim, de elkezdtem esténként mindig pont ugyanakkor lefeküdni és nagyon sokat segített. Ha 1 héten keresztül mindig 22 órakor lefekszem és 6:45-kor csörög az óra, akkor mindig nagyon energikus vagyok. Hétvégén óracsörgés nélkül is kb. ekkor felébredek amúgy. Viszont, ha valami kizökkent ebből (mondjuk egyszer később fekszem le, majd a következő nap többet alszom), akkor egy pár napig én is fáradt szoktam lenni.
Másik tipp:
Ha elkezdesz valami aerob mozgásformát (biciklizés, lassú kocogás), az szintén javítani fog ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!