Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan győzhetném le a szorong...

Hogyan győzhetném le a szorongásaimat? Pls help!

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, és nagyon komoly szorongásaim vannak.

Mondok egy példát. Mikor megyek valahova egyedül, látom az embereket. Látom, ahogyan rám néznek, és állandóan azt hiszem, hogy azt gondolját, hogy ú de csúnya ez a lány, és hű de ronda ez meg az rajta. Ezt utálom a legjobban. De az a legrosszabb, hogy ezeket tudom is, hogy nincs is így valójában az esetek többségében, és ezt fel is ismerem, de mégsem tudok nem szorongani eiatt.

Ha társaságban vagyok, akkor az segít, de ha egyedül vagyok, akkor minden rossz. Szinte semmit nem merek tenni emiatt néha, mert mindig belegondolok abba, hogyha megteszem, akkor mit fognak gondolni rólam az emberek.

És most nem arról van szó, hogy ezeket azért modnom, mert egy éretlen tini vagyok, aki nincs kibékülve magával, és ezért gondolja azt, hogy őt mindenki csúnyának tartja.

NEM. Nem erről van szó. Tisztában vagyok vele, hogy milyen vagyok, és hellyel-közzel el is fogadom magam. Persze sok hibám van, de tudom, hogy mindenkinek van. Rendesen, szépen öltözködöm, szokták is dícsérni, hogy milyen szép a ruhám meg ilyesmik. És mégis mindig azt érzem, hogy az emberek állandóan figyelnek, és csak rosszat gondolnak rólam.

Bonyolult probléma, de tudnátok valahogyan segíteni?

Vagy aki tudna valami olyan oldalt ajánlani, ahol ilyesmiről van szó, az leírná?

Mindenféle segítséget szívesen veszek.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2010. máj. 24. 21:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
szociáis fóbia, agórafóbia
2010. máj. 24. 21:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el egy pszichológushoz,ő biztos tud segíteni:)
2010. máj. 24. 21:29
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyanez van, sőt nálam még rosszabb. Suliban, buszon, mindenhol. Van mikor úgy indulok el itthonról, hogy nem érdekel, és mikor már közeledek egy úgymond nagyobb tömeg felé, akkor a szivem a torkomban van és nem bírok szabadulni ezektől a gondolatoktól. Nemtudom miért van, kb. 2évvel ezelőtt ilyenem nem volt.

Voltam dokinál írt fel szorongásoldó gyogyszert, de attól sem lett valahogy jobb. Attól olyan üresnek éreztem magam, érzéketlennek. Nem vágyom arra se. Nap, mint nap küzdök saját magammal, hogy ne gondoljak ilyenekre, de mégis megteszem. Szőrnyű dolog el kell ismerni. Akinek nincs ilyen, még csak elképzelni se tudja, milyen érzés.

Bár érdekes, szoktam néha iszogatni (nem "alkoholista" módon), de ha egy kicsi pia van bennem, ezek a dolgok eltűnnek. Sőt, jól érzem magam. Sokszor gondolok rá, hogy majd akkor iszok és nem fogok ilyeneken parázni. De ez vezetne az alkoholizmushoz. Pedig pozitívabb hatása van rám, mint akármelyik gyógyszernek amit szedtem.)

Én is felteszem a kérdést: Mit lehetne ez ellen tenni?

2010. máj. 24. 21:35
 4/12 anonim ***** válasza:
üdv sorstársam:) xeno,-és panfóbiát is vélek felfedezni benned.
2010. máj. 24. 21:36
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igen, lehet mennem kéne dokihoz, de anyunak nem tudom hogy adjam elő ezt, meg mit szólna hozzá, ha mondanám neki, hogy küldjön pszichiáterhez, vagy nem is tudom hova. Pedig valamit tennem kell, mert megőrülök...lassan már úgy érzem.

2010. máj. 24. 21:42
 6/12 A kérdező kommentje:

21:35ös!

Igen, pont ezek ahogyan te is leírtad...lehet ez akárhol...uton, buszon, vagy báhol ahol több ember van...nagyon rossz.

Kíváncsi lennék még több "tapasztalatodra" is, ha nem gond. Szóval írsz nekem emailt, hogy kérdezhesselek pár dologról vagy beszélhessünk? De csak ha megengeded persze. És mert én nem tudok írni neked. Köszi!

2010. máj. 24. 21:45
 7/12 A kérdező kommentje:

És mégvalami. Olvastam már több cikket is a szocfóbiáról...és nagyon azokat vélem felfedezni magamon is. De nem tudom mi legyen az első lépés, ha dokihoz mennék...merre induljak, hogyam győzzem meg amyut, hogy ez tényleg komoly probléma és nem csak egy apróság.

Lehet nem kell hozzá ő, persze, de szeretném, ha tudna róla, mert ő amúgy is sokat segít nekem.

És köszi, ha még írtok. :)

2010. máj. 24. 21:47
 8/12 anonim ***** válasza:
írtam privát emailt! megkaptad?
2010. máj. 27. 14:48
 9/12 A kérdező kommentje:
Uccsónak: igen, ma kaptam meg, válaszoltam is.
2010. máj. 28. 16:25
 10/12 anonim ***** válasza:
szerintem egyszerűen kisebbségi érzésed van.
2010. júl. 10. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!