Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mamám teljesen rám ilyesztett....

Mamám teljesen rám ilyesztett. Van okom az idegeskedésre? Lent.

Figyelt kérdés
Mamám 73 éves és elég jó kondícióba van. Állatokat látja el, mindig szeret dolgozni amellett hogy napközbe néha le is fekszik egy kicsit. Már volt kb. 2 évvel ezelőtt vesekő műtétje meg még régebben húgyhólyag műtétje is ... Az persze mindennapos probléma hogy fáj a hasa, merthát foga sincs és nem is tudja nagyon megrágni az ételt..de ma mondott valami olyat amitől teljesen felborzadtam. Azt mondta, hogy ő már nem nagyon szeret menni nyilvános helyekre mert "bepisil". Persze csak pár cseppet, de ha nincs közelben egy wc akkor kicsit kínos. A hasa is szokott menni olykor olykor. Visszatérve az előzőhöz, azt mondja hogy egyszerűen nem tudja visszatartani a pisit. Hozzátette azt is, hogy ez öregkorban már egy komolyabb dolgot jelent. Azt, hogy ez már a végelgyengülés kezdete, még 2 év és meghal. Valaki világosítson fel vagy mondjon valami biztatót mert nagyon nagyon aggódok!!!! köszönöm
2010. máj. 6. 10:04
 1/6 anonim ***** válasza:
ez sajnos az oregedessel jar, de ettol fuggetlenul 20 evig is elhet meg nyugodtan azeret mindig figyelj oda ra es szeresd ameddig lehet
2010. máj. 6. 10:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Az inkontinencia(vizeletvisszatartási probléma) nem csak öregeknél fordul elő.Vagyis egyáltalán nem a végelgyengülés( a halál) jele
2010. máj. 6. 10:11
 3/6 anonim ***** válasza:

első válaszolónak igaza van.

ebbe nem fog belehalni, sokszor van ez ahogy öregszik az ember.

szerintem ezt a mamád is tudja, hogy ebbe nem lehet belehalni, ezzel el lehet élni még akármeddig, ez nem betegség.

inkább lehet, hogy valami más okból próbált meg rádijeszteni. én amiatt aggódnék, hogy ezt miért mondta. beszélgess vele.

2010. máj. 6. 10:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez a záróizmok állapotától függ, és semmi köze a halálhoz.Fiataloknál éppen úgy előfordul.
2010. máj. 6. 10:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Forduljon orvoshoz, kezelni fogják, és TB-ra kaphat olyan betéte vagy felnőtt pelenkát, amivel nyugodtan mehet emberek közé, és teljes értékű életet élhet. Emellett érdemes még a Kriston Andrea-féle intim tornával is próbálkozni. Nme tudom, idős korban mekkora az eredménye, de Kriston Andreát meg lehet találni neten is, és ő tud erre válaszolni.
2010. máj. 6. 10:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha húgyhólyag műtétje is volt már, akkor eleve gyengébbek a záróizmok esetleg... De én például boldog lennék, ha csak 73 éves koromban kezdődött volna ez a problémám... :S

Sajnos valóban úgy van, ahogy a hozzászólók is írják, ez inkontinencia, és tudok 30-40 évesekről is, akiknél ez gyakran előfordul.... Szült nőknél meg még gyakoribb, de tényleg nem korfüggő... Én ha nevetek, köhögök, tüsszentek, sajnos már mindig becseppen... :p

Egyébként az ilyen enyhébb fokúnál, mint a mamádnál is van, simán lehet a gyógyszertárban olyan Tena betét kapni, ami nagyon szuper.

A pelenkát már csak súlyosabb vizelettartási problémáknál adják, de azok se olyanok, mint a babáknál, tehát nem "látszik"! :)

(45/L)

2010. máj. 6. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!