Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért nem tudom kialudni magam?

Miért nem tudom kialudni magam?

Figyelt kérdés
Egész nap álmos vagyok.Az iskolában azzal küzdök,hogy el ne aludjak.De este egyszerűen nem tudok elaludni.0-1 óráig csak forgolódom.Reggel meg alig bírok kikelni az ágyból.Hétvégén gondoltam jol kialszom magam.Jo lett volna elaludni legalább 10-ig,de 6-7 óra körül felébredtem és csak forgolódtam.Pedig este 2-ig fent voltam.17/F

2015. dec. 8. 15:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Próbálj lefeküdni korán, nyugtató tea, valami (ezekhez nem értek), végső esetben biomelatonin, tablettában kapható, a tested is ezt a hormont termeli, ami segít az elalvásban (a párom éjszakásban szedte, képtelen volt nappal normális mennyiséget aludni nélküle).

Van, aki korán kel, bármikor fekszik.

2015. dec. 8. 15:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Mert bagoly típus vagy, mint én.
2015. dec. 8. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem fáradsz el eléggé fizikailag. Amikor egész nap csak itthon vagyok és tanulok, mást nem csinálok, én se tudok aludni. Valamit sportolj, vagy sétálj nagyot, vidd el a kutyát a parkba, stb. Utána biztosan jobban fogsz aludni. :)

Egyébként nem fogyasztasz koffeint lefekvés előtt? Arra gondolok, hogy késő délután még bedobsz egy energiaitalt, egy kólát, egy erős teát, egy kávét, stb. Ezek is nyugtalan alváshoz, vagy álmatlansághoz vezetnek.

Amire még érdemes figyelned, hogy a környezeted rendben legyen. Egyesek (sőt, a többség) az enyhén hűvös levegőben jobban alszanak. Nincs túl meleg a szobádban?

2015. dec. 11. 12:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Ami a gyógyteákat illeti, a citromfüvet érdemes lenne kipróbálni. Szerintem finom, és sok jótékony hatása van.

A gyógynövényes könyvemben kerestem neked receptet:

Nyugtató, álmatlanság elleni teakeverék:

Részarányosan (1:10): komló 3; citromfű 3; macskagyökér 2; orbáncfű 1; levendula 1 rész.

A teakeverékből egy teáskanálnyit 2 dl vízzel leforrázunk, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Lefekvés előtt egy csészével, esetleg ebéd után egy csészével fogyasztható.

Továbbá: ánizs, édeskömény, kakukkfű, komló, levendula, macskagyökér, szagosmüge.

(Hanna Parrot - Gyógynövények és gyógyteák - Merlin Book Agency, 1998.)

(megjegyzés: azonnal nem hatnak, pár nap kell nekik.)

2015. dec. 11. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!