Hogyan veszitek rá magatokat hogy reggel egyből felkeljetek?
rugalmas munkaidőm után egy hét múlva olyan munkahelyen kezdek, ahova 8ra kell beérni. Szeretnék úgy elindulni otthonról, hogy reggelizek, megkávézok.
Eddig ha kellett 10 perc alatt elkészültem, mindig rohantam, nem volt időm enni, mert ellustálkodtam.
Most úgy számoltam, hogy fél6-3/4 6 közt fel kellene kelnem, van valami tippetek?
Nekem csak az segít, ha azonnal felkelek, ahogy szól az ébresztő.
Ha csak 1-2 perce visszafekszem, abból tuti elalvás lesz.
PRóbáltam felkelni ahogy szólt az óra, de megszédültem :d
Lehet nem lendületből kellett volna.
Egyébként jó szokásom hogy előző este mindent kikészítek
Hát nekem hosszú éveken át kellett ingáznom, és ahhoz, hogy legkésőbbi szóba jöhető vonatot (6-os) elérjem, fél 6-kor indulnom kellett. Ezt lekésve már nagyon késve értem be suliba is munkába is... Szóval 1-2 vonatot lekésős napom után nem kellett nagyon győzködnöm magam, hogy azután egyből felkeljek... :) Szóval engem a vonatozás megtanított erre. Mert ekkor nemcsak a munkából késtem el, hanem egy lekésett vonat után dekkolhattam a hideg állomáson jellemzően egy egész órát is! Ezáltal jóval nagyobb időveszteségem volt, mint az a kis plusz tíz perc alvás...
Na az egyből felkelésnek meg nincs más titka, mint hogy tényleg egyből felkelni és nem még 5 perc meg még öt perc..., mert abból könnyen elalvás lesz. Akaraterő...!!! :D
A másik meg, hogy feküdj le időben! Nem tudom mennyit alszol, eleget-e. Gondold végig! De most mindenképp feküdj le kicsivel korábban. Ne sokkal, mert akkor talán nem fogsz tudni elaludni, de egy fél órával, majd következő nap egy órával korábban, és akkor könnyebb lesz a felkelés is.
Amúgy meg most volt óraállítás, plusz alvás... Ennyire szenvedsz a felkeléstől? :D
Úgy hogy 15 perccel buszindulás elöttre állítom az órát.
Ha nem kelek azonnal akkor annyi.
Köszönöm a tippeket! Megpróbálom!
Sokszor nem is az ébredéssel van a baj, hanem hogy nagyon szeretek "hemperegni" az ágyban.
Én sehogy sem veszem rá magam.
Alapból 10 perccel korábbra állítom be a telefont, aztán nyomok egy szundit (10 perc múlva ébreszt megint). Kell ez a kómázás, átmenet, aludni sem úgy szokott az ember, hogy ledől az ágyba, aztán 7 mp múlva szuszog, egyből felkelni is kínkeserves.
Egyébként elég Kenya-alsóban dolgozhatsz, ha több, mint 2 órával előtte fel kell kelned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!