23 évesen mennyi alvásnak kéne elegendőnek lennie?
Vannak emberek akiknek 4 óra is elég, vannak mások - mint én - akiknek a 12 is kevés. Nem az alvás idejét kell csökkenteni először, hanem a minőségén javítani. Pl, ne a telefonnal, tv-vel, laptoppal fejezd be a napot, hagyj egy órát magadnak amikor nem világít az arcodba semmi. Sportolj esetleg, hogy kellemesen elfáradj. Legyen az ágyad kényelmes, de megfelelően alátámasztott a gerincednek.
Nem fér bele az idődbe a 8 és fél óra alvás?
Ha jobban fogsz tudni aludni, talán elég a kevesebb is, kezdetben nehezen fogsz felkelni, de megszokod.
A 2. jól mondja, ami kell, az kell. Nekem jó a 7 óra, de stresszesebb időszakokban több kell. Az étrend is befolyásol, ketogén diéta mellett sokaknál kicsit csökken az alvásigény s könnyebben is kelnek, ha addig nehezen. Én is ilyen vagyok.
S míg mások simán éjszakáznak, én képtelen vagyok rá. Minden éjjel aludnom kell s 3 órán belül engem senki a világon fel nem ver, ha elalszom... 3-6 között van a kötelező időszakom, ha azt nem alszom végig, akkor zombi üzemmódban lézengek a következő nap. Sokan bezzeg lazán kelnek 5-kor s működnek.
Vannak ilyen egyedi szabályszerűségek, amiket nem érdemes felborítani.
Kevesebb alvásra nem "szokik rá" az ember. Max. akkor, ha eddig mindig túlaludtad magad vagy ha a minősége volt rossz s most azon tudsz javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!