Miért vagyok folyton álmos? Reggel felkelés után?
Figyelt kérdés
Reggel felkelek rá egy olyan órára elkezdek ásítani, és álmosság érzetet érzek. Reggelente ugy kelek, hogy hevesen dobog a szivem, vérvételen kimutatta hogy vashiányon van. Ez is okozhatja? Kb 1 hetevszedem a vas tablettát, az orvos szerint egy olyan hónap mire hatni fog rendesen. Nagyon rossz. Valaki tud erről valamit?2015. máj. 15. 09:56
1/8 anonim válasza:
Aha..a vashianyos vérszegénység legjellemzőbb tünete a fáradékonyság, reggel elhúzódó ébredés. Egy hét pedig még nem sok, nekem hónapokig kellett szedni. Kitartást!
2/8 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm a választ 4 hónapig kell szednem a vasat, melette, rendes életmód vagy mi :) fejfájást is okos ugye?
2015. máj. 15. 14:15
3/8 anonim válasza:
A probléma valódi oka a szervezet oxigéngazdálkodásában rejlik. Kétféleképp viszünk be a szervezetbe oxigént. A tüdőn keresztül közvetlen a vérbe, anyállal és folyadékkal az emésztésbe. Helyes légzéssel, és a táplálék alapos megrágásával a probléma orvosolható
4/8 anonim válasza:
Baszhatja az ember a megfelelő oxigént ha nincs a vérében hemoglobin ami szállítja. Az pedig sajnos vashiany miatt van. Vashianyos vérszegénység pont ez az állapot. Alacsony hemoglobin igy korlátozott az oxigén szállítása a vérben.
5/8 anonim válasza:
A vashiány az emésztési rendellenesség. Nem vasat kell az emésztésbe juttatni, hanem oxigént. Ha megrágjuk a kaját, megfelelő mennyiségű nyállal keveredik, akkor az emésztés tökéletesedik. Folyadékkal is oxigént juttatunk az emésztésbe, és a nyállal is.
6/8 anonim válasza:
Az nem feltétlen emésztési rendellenesség. A vasat meg kell enni. Vastartalmú ételekből. Állati eredetű jobban felszívódik. A növényi köztudottan kevésbbé. A vasat nem könnyű természetesen bevinni, az emberek hatalmas arányban szenvednek vashianyban. És nem a rossz étel ragas miatt.
7/8 anonim válasza:
De éppen hogy! Rohanó világunkban egyre kevesebb időt szánunk az evésre. Mert könnyebb egy marék tablettát lenyelni, mint fél óráig rágni a szalonnát.
És nem kell vasat enni. A tojás belsejében nincsenek elemi anyagok és semmi vitamin, még is a kiscsirke tök egészségesen kel ki belőle.
Ha megfelelő mennyiségű oxigén áll rendelkezésre az emésztést végző sejteknek, a szervezet építőanyagait képes előállítani.
8/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat. De csak reggel vagyok álmos olyan 1 2 óráig, aztán jól vagyok. Na mind1 a vasat szedem melette helyesen táplálkozom, lesz ami lesz.
2015. máj. 16. 10:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!