Hogy tudják egyesek megcsinálni, hogy lefekszenek, és 10 percen belül elalszanak?
Anyum és a tesóm például ilyen.
És akkor is, ha nem fáradtak.
Anyum pl lefekszik délután, 10 percen belül már alszik. (elég annyi h hallom :D)
Mindegy milyen fáradt, mindegy mikor.
Én meg van olyan, hogy fél óráig nem tudok elaludni, beletelik minimum 20-30 percbe, vagy akár 1 órába. Ha meg idegeskedek a következő nap miatt, akkor van, hogy 2-3 óráig sem tudok elaludni.
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy akármikor lefekszek az ágyra, és 10 percen belül elalszok?
Az nem csinálás kérdése. :-)
Van aki könnyen elalszik( én is, akár anyud) és van aki nehezebben. Lehet, hogy összefügg a stresszel, de még csak azt sem állíthatom biztosan.
Jót tesz, ha lefekvés előtt iszol egy csésze langyos citromfű teát.
Én is csodálkoztam, hogy anyum bárhol, és bármikor képes 5-10 perc alatt elaludni.
Ezt tényleg nem lehet sehol sem "eltanulni"?
Vagy ez mitől függ? :D
Én szörnyen rosszul aludtam mindig is. Egyszer nem tudott senki értem menni az oviba a szokott időben, úgyhogy maradnom kellett délután is, olyankor meg volt a csendes pihenő, és emlékszem nyitott szemmel feküdtem és körülöttem mindenki aludt.
Most hogy dolgozom, és önellátó vagyok, a napom elég mozgalmas, (pultos) munka, főzés, takarítás, vásárlás, szex, stb, ezek mind fizikai "munkák", amikbe el lehet fáradni, illetve a stressz ami gyerekkoromban nem ért, az mostmár mindennapos, és csak az álomvilágba lehet előle menekülni. Egy ilyen átdolgozott nap után bizony én is 10 perc után elalszok. És mivel már rutinos alvó vagyok, egy könnyebb szabadnap után is el bírok hamar aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!