Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogy alljak vissza a normalis...

Hogy alljak vissza a normalis alvasra?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy rengeteget alszok, van, hogy mar este 10kor lefekszek es 12 elott nem kelek fel, van amikor ejszaka nem is tudok aludni csak napkozben es hajnaltol alszok delutan 3 ig. Ilyenkor a kozerzetem is rossz, gyengenek es faradtnak erzem magam egesz nap. De annyira, hogy a konyhaig kimenni is faraszto. Hogy allhatnek at a rendszeressegre? Ha ra is veszem magam, hogy felkelek koran, delutam mar megint alszok, mert nem birom nyitva tartani a szemem ( akkor se ha elozo nap 10kor lefekudtem). Ten leg lehet, hogy a tul sok alvastol rossz a kozerzetem? De egyszeruen nem birok hamarabb felkelni. Most is most ebredtem, hulla faradt vagyok es alig birom, hogy ne aludjak vissza. Egyebkent voltam kivizsgalason es ott minden rendben volt. Panikbeteg vagyok, ha ez szamit valamit.

17L

2015. jan. 29. 14:17
 1/1 anonim ***** válasza:

1 - Szellőztetni szoktál a szobádban?

Az elhasználódott levegő álmosít, s ébredés után a közérzeted attól is lehet rossz, hogy kevés az oxigén, sok a széndioxid - minden nap szellőztetni kell.

2 - Pánikbetegségre szedsz gyógyszert?

Rivotril, Xanax és a hasonló nyugtatók álmosítanak, azoktól is lehet kórosan sok az alvás - csökkenteni kell az adagot, ha 8-10 óránál több alvás kell naponta.

Normális alvásra visszaállni úgy tudsz, ha felépítesz egy napról.napra ismétlődő órarendet.

Ugyanazon időpontokban ébredsz, és esete ugyanazon időpontokban felszel le aludni... s ha másnak fáradt vagy, akkor is felkelsz a megjelölt időben.

Napközben pedig nem az álmosító szobai levegőt szívod, hanem kimész a szabadba, lefoglalod magad, estére elfáradsz, s könnyebben el tudsz aludni.

Néhány napig biztos rossz lesz, mert nem aludhatsz bármikor.

2015. jan. 29. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!