Ha sok kávét iszok (4-et 5-öt) de nagyon sokat mozgok akkor a mozgás gyengíti a kávé rossz hatásait?
Ha úgy mozogsz, hogy a hozzá szükséges energiát a kávé hatására erőlteted ki Magadból, lehet, hogy többet ártasz, mintha nem is mozognál. :(
De hát emlékszem, hogy volt olyan, hogy mindjárt korán reggel olyan sokat ittam, hogy rosszul lettem tőle, aztán lefutottam 3 kört a ligetben úgyhogy gyorsan futottam (1 kör kb. 400 méter), és utána jól éreztem magamat!
Szia!
Ha nincs kardoiovaszkuláris problémád (magas vérnyomás, ritmuszavar...), iszol mellé elég vizet akkor nem lesz semmi bajod. A mozgás nem gyengíti a kávé hatásait.
Én is sokat kávézom, bár amikor már víz helyett is azt innék, akkor szoktam tartani egy 3-4 hetes kávészünetet.
Ebben az a jó, hogy amikor újra elkezdem inni, akkor sokkal finomabbnak érzem, és az élénkítő hatása is erősebb.
Hosszú távon (hónapokig-évekig) nem túl jó folyamatosan ennyi kávét enni szerintem.
69%-os válaszadó szépen összefoglalta a helyzetet.
én is korábban utánanéztem a kávénak elég alaposan, és én is ezeket találtam. és én is alig iszom, nagyon ritkán, csak ha tényleg az van, hogy nagyon minimálisat tudtam aludni, és mondjuk dolgozni kell. de minden nap inni, főleg sokat: ez nagyon rossz. szerintem eléggé tönkreteszi az embert testileg is és lelkileg is (extra stressz, amiről nem is veszed észre, honnan jön).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!