Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi bajom van? Nagyon félek! :S

Mi bajom van? Nagyon félek! :S

Figyelt kérdés
Már kb. 70 napja nem jött meg, 24 éves vagyok és mióta az eszemet tudom nem jön meg időbe a menstruációm, eddig nem aggódtam, de ez már nagyon sok idő... és kb 2 hete vettem észre hogy nagyon erősen hullik a hajam, minden hajmosásnál sírok, olyan mintha sosem akarna elállni, és vmi hihetetlen gyengeségben szenvedek, nehezemre esik a mozgás, borzalmas! :S Más tünetem nincs, a hajhullástól és a gyengeségtől félek hogy mi ez :S Elkezdtem egy hete vasat szedni, egyelőre javulást nem érzek, és minden nap mozgok, ez sem befolyásolja a közérzetem. Félek hogy rák :S Mi bajom lehet?
2014. júl. 28. 14:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia! Ezek a tünetek Wilson-kóros lányoknál gyakoriak, cöruloplazmint és szérum rezet kellene megnézetni, szemésznél pedig Kayser–Fleischer-gyűrűt. Ha időben felfedezik, akkor jól kezelhető a probléma. Írd le merre laksz, tudok orvost ajánlani.

[link]

2014. júl. 28. 14:54
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy ez... megnéztem a tüneteket, és 1 ami igaz rám az pedig a gyengeség :D szemészeten voltam nemrégiben, teljes körű szemvizsgálat, semmi gond nem volt.
2014. júl. 28. 15:09
 13/16 A kérdező kommentje:

Egyébként teljesen józan ésszel végiggondolva, és félretéve a rák iránti félelmem, szerintem egy nagyon erős hiánybetegségem van... régen kiskoromba mindig vashiányos voltam, most épp nézem a körmöm, tele van fehér foltokkal, ami viszont már rég nem volt rajta... a vashiányból minden tünet stimmel, mint ahogy a pajzsmirigynél is.

Elkezdtem 1 hete vasat szedni, de nagyon kis mennyiségben tartalmazza a tabletta, meg szedret eszek, csak az nem tiszta h a székletem miért nem feketedik, mert régen ha szedret ettem rögtön fekete lett, ami azt jelezte h a vas rendben van... mostmeg ezt tömöm magamba és még semmi változás.

2014. júl. 28. 15:14
 14/16 anonim ***** válasza:
45%
Ez általában lassú lefolyású betegség, ne lepődj meg, hogy nem produkálod a többi tünetet, nálam is így indult, egy kis depresszió, gyengeség, fogyás, aztán bedurvultak a dolgok. Egy vérképet azért csináltassál a háziorvossal.
2014. júl. 28. 15:26
 15/16 A kérdező kommentje:

Beszámolok :)

Mikor kiírtam a kérdést, még aznap azonnal elkezdtem nyomatni magamba mindenféle vitamint dubla adagokba, vettem hajkapszulát amit a netes fórumokon mindenki dícsért, növeltem a vasbevitelt, C vitamin bevitelt, kálciumot és rengeteg B vitamint vettem be. Plusz vettem a hajamra egy hajszeszt hajullás ellen, csináltam a hajamra 2szer hajpakolást. És vettem egy koffeines sampont :)

Mostanra a hajhullásom negyedére csökkent, napközben nem is hullik, csak hajmosásnál egy kicsi. (bár azóta csak egyszer mostam hajat)

Aztán megjött a menstruációm is...

Plusz iszonyatos energia van bennem, szval a gyengeség is elmúlt. :) Mindezt azért írom le hogyha bárkinek hasonló jellegű gondja lenne, az egyelőre nyúljon a vitaminokhoz.

Köszi mindenkinek aki írt. :)

2014. aug. 1. 07:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Ez jó hír, örülünk neki, hogy rendeződött a helyzeted! :)
2014. aug. 1. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!