Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 14 éves lány vagyok,157 cm és...

14 éves lány vagyok,157 cm és csak 36 kb. Nagyon súlyos?

Figyelt kérdés

2014. jan. 19. 21:43
1 2 3
 21/23 infomoly válasza:

Szerintem is a genetika a meghatározó és a csontozat súlya. Magyarul madárcsontod van, pehelysúlyú. Nincs azzal gond, csak cipekedésnél kevesebbet bírsz. Ja, esetleg még az anyagcseréd gyorsasága is számít. Ha pl. mindennap mész wc-re, akkor hamar ürülsz és nem marad rajtad felesleg.

Én ugyanolyan vagyok, mint te. :-)

14 évesen nem emlékszem mennyi voltam. Szerintem olyasmi mint te, vagy kevesebb, viszont magasságra olyan 140-150 között.

Most 33 évesen vagyok 40-43 kg, 153 cm! Nyáron fogyok 2-3 kilót, télen visszahízom. Szüleim kicsik és vékonyak. Anyukám 158 cm és 55 kg, fiatalon 45 kg volt.

A gimis méréseknél sosem mondták, hogy bajom lenne.

És még 24 éves korodig nősz és a testsúlyod pedig amúgy is bármikor változhat, szóval ne aggódj ezen. Bár megértelek, hogy zavar.

Engem csak az zavar, hogy olyan kislányos az alkatom, hogy ha alkoholos italt veszek a boltban egyedül, akkor megkérdezik, hogy elmúltam-e 18. :-D

Az előnye pedig, hogy sosem kellett azért panaszkodnom, mert kifogytam vagy kihíztam a nadrágjaimat. Az érettségiző szoknyámat annyira szerettem, hogy legalább 5 évig hordtam még (jó is volt). Utána már sajna szűk volt a hasamra. :-)

Ja, már szültem 2 gyereket és úton a 3. Szóval minden működik rendesen, csak kicsiben. :-))

2014. jan. 26. 20:44
 22/23 KJUsul ***** válasza:

Még nem kell aggódnod. Csak akkor lenne baj, ha állandóan fogynál, mert az lehet bélférgesedés vagy túlzott vastagbél lerakódás.

De kétlem, hogy ennyi idősen ez lenne a probléma, hacsak nem jártál Afrikában mostanság vagy nem ettél valamilyen afrikai ételt :D.

A testsúlyod még változhat, szerintem ne aggódj túlzottan. Próbálj meg energiában gazdag ételeket enni, természetes zsírtartalommal, például avokádót, vajat, házi zsíros tejfölt, házi sajtot stb. Reggelire gyümölcsöket, banánt , barackot, narancsot akár gyümölcstál formájában is. Ha túl kevés a testsúlyod, ezek az ételek és a zöldségek beállítják az ideális testsúlyodat, mert annyit fogsz enni belőlük, amennyire a szervezetednek szüksége van.

Használj különleges, lehetőleg friss fűszereket! Nagyjából ennyi szerintem.

2014. jan. 27. 14:02
 23/23 A kérdező kommentje:
de én nem fogyok... mindig ugyan ez a testsúlyom
2014. jan. 28. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!