Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 14 éves lány vagyok,157 cm és...

14 éves lány vagyok,157 cm és csak 36 kb. Nagyon súlyos?

Figyelt kérdés

2014. jan. 19. 21:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

9-es vagyok, igen, akkor az már tényleg sovány xD

De számok alapján nehezen tudom megítélni, meg függ egyébként a csontozattól is valamennyire, de nem ennyire :D

/Amit belinkeltél, annak szerintem eléggé be lehet húzva a hasa, nem hiszem, hogy annyira kilátszódnának a bordái, bár ki tudja. Ha behúzom én is a hasam(teljesen) nekem is kilátszódnak a bordák minimálisan. És hozzáteszem, hogy van rajtam némi felesleg/

Ha az orvosok azt mondták, hogy ilyen vagy és kész, akkor nyilván nem lehetsz kórosan nagyon sovány, azért is kértem inkább képet, bár nem te linkeltél, de ha a 10-esnek igaza van, akkor az tényleg már nagyon vékony :/ . Amúgy lehet megnézzetetném magam egy másik orvossal is, biztos, ami biztos.

2014. jan. 21. 17:24
 12/23 anonim ***** válasza:
Ha genetikailag ilyen vagy akkor nem. 14 éves koromba 37 kg voltam én is, most 22 vagyok és 50 kg. Az évek alatt feljöttek rám a plusz kilók.. bár megszenvedtem érte, sokat jártam edzeni, hogy elérjem a kívánt súlyt. De, ha neked nem okoz fizikai problémákat és jól érzed magad (attól eltekintve,hogy zavar) akkor nincs gond. Fiatal vagy még, fejlődésben van a szervezeted, hízni fogsz idővel.
2014. jan. 21. 17:34
 13/23 anonim ***** válasza:
Erre keress rá: testtömeg index
2014. jan. 21. 17:42
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Amit linket küldött az egyik válaszadó, szóval az a kép,majdnem olyan mint én... de nekem nem láccik ki a bordám.

2014. jan. 22. 12:18
 15/23 anonim ***** válasza:

Hát akkor nem "súlyos" :D, főleg, ha genetikailag ilyen vagy

Ne foglalkozz még vele! Fogsz még sokat változni. Legalább nem vagy elhízott :)

Ahogy leírtad, az előző hozzászólásban, hogy milyen lehetsz, nekem tetszenél(csak fiatal vagy még), ha jól érzed magad, akkor ne idegeskedj a súlyodon! Főleg, ha még az orvos is azt mondja, hogy ilyen vagy...

A testtömeg index meg nem biztos, hogy mindenkire ugyan úgy vonatkozik, az inkább egy viszonyítási pont. Most kg és magasság alapján megmondani, hogy milyen vagy nem a legjobb módszer szerintem. (nem azt mondom, hogy nem jó semmire, mert arra pont jó, amire kitalálták) A legjobb, ahol %-ba meg van adva a zsír, izom stb (csak ezt nem lehet neten keresztül :D)

Tehát: ha genetikailag ilyen vagy, akkor nincs a súlyoddal probléma. Kajával meg ne tömd magad! Inkább sportolj!

2014. jan. 22. 14:21
 16/23 dunaviz válasza:
Hogy is mondjam: valaki úgy szép ha természetes. Ez testalkattól független. Vannak lányok akiknek szép, széles csípőjük van és ha csont soványra fogynak, akkor sem mennek 60kg alá. Ők úgy szépek. Ne törődj a divattal, sem az elvárásokkal és a dokik súlytáblázatával sem. Az a lényeg hogy Te érezd jól Magad. Ha így jó Neked és ezért nem kell betegesen koplalnod, akkor biztosan így jó a Te szervezetednek. Ha hízni szeretnél, akkor elmondok egy ócska trükköt: amikor egyetemre kerültem a barátokkal mindig főzött sört ittunk. Minden héten 1-2 litert. Aztán ott volt a szendvics: fehér kenyeret ettem éjjel-nappal, mert azt szeretem a legjobban. Aztán van még egy apróság: az idő. Az idő olyan mint az árvíz, csak a legkeményebb dolgokat nem változtatja meg. Idővel lehet hogy változik a szervezeted anyagcseréje és más lesz kicsit minden. Átrendeződnek a dolgok. Én nagyon sokáig nem tudtam egy bizonyos tömegnél följebb menni aztán egyetem alatt a fent leírtakkal sikerült 10kg-ot fölszedni. És most minden úgy van. A haverok mondták hogy jól nézek ki, nem olyan beesett az arcom, ráadásul a közérzetem is jobb lett és talán nem is vagyok annyiszor beteg. :) Örülj neki, hogy annyit ehetsz, amennyi jól esik. Egészségedre!
2014. jan. 22. 14:37
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2014. jan. 22. 19:53
 18/23 anonim válasza:
14 évesen én is pont 36 kiló voltam, most 18 évesen 42. Magasságom körülbelül nem változott azóta, de sikerült felszednem pár kilót. Próbálj egyszerűen nem törődni a dologgal, akkor simán hízni fogsz. :)
2014. jan. 24. 19:49
 19/23 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2014. jan. 24. 23:46
 20/23 anonim válasza:
44%

Szerintem ez egy 14 éves lánynak elég kevés...

Ha hízni akarsz akkor egyél kalóriadús ételeket, vagy nézz utána neten hogyan lehet hízni.

2014. jan. 25. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!