Refluxosok nektek mitől javult?
Minden ami csökkenti a gyomor savasságát, rontja a fehérjék emésztését.
A reflux eleve savhiányos állapotként fogható fel, sok esetben.
Szia!
Nem akarok hit téríteni vagy ilyesmi, de amióta glutén és tejmentesen táplálkozom, azóta megszűnt ez a fajta problémám (is).
Én azért kipróbálnám mielőtt megműtteted magad, meg elköltesz egy csomó pénzt gyógyszerre és eszközökre.
Ételallergia és laktóz intolerancia is kiválthatja a túlzott gyomorsavtermelést és a refluxot.
28/N
"A reflux eleve savhiányos állapotként fogható fel, sok esetben."
Szerintem meg a reflux nem savprobléma, hanem gyomor/nyelőcső záródási rendellenesség.
Ha záródási rendellenesség lenne, akkor szöveti probléma lenne (nem megfelelő alak vagy izomzat, gondolom).
De táplálkozással függ össze, savhiányos állapot, kóros mikrobaflórával jár együtt, ami nagy hasűri nyomást okoz. Lehet rá más magyarázat is, viszont ezzel a magyarázattal elindulva általában hamar meg lehet gyógyulni, és igazából nem kerül semmibe (se gyógyszerbe, műtétbe, + pénzbe..)
Előbb akkor egyél úgy, amivel elősegítheted a gyógyulást, és ha 2 hónapig semmit sem segít, akkor megalapozott lesz a feltételezés, hogy ez nem segít.. De azért ettől függetlenül egyél normálisan, és gyógyulj meg.
Ha ideges és stresszes vagy, akkor nem taichizol eleget. Pedig.. hiba. :)
Nem akarlak elkeseríteni, de a táplálékallergia felnőtt korban is kialakulhat, ahogy nekem is 25 évesen derült ki. Mondanom sem kell, hogy addig semmi bajom sem volt.
Nyilván a stressz is közre játszik, és nyilván egyszerűbb erre fogni és nyugtatókat meg savkötőket szedni, mint életmódot váltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!