Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Refluxosok nektek mitől javult?

Refluxosok nektek mitől javult?

Figyelt kérdés
2éve van refluxom. 4honapja szedek ra gyogyszert már nem az elsőt de nem segit.jelenleg nolpaza. Vettem egy 25cmes reflux párnát 2hete igy alszok. A m ellkasi szúrásom enyhult, de a torkom rossz még. Tanácsok?

2014. jan. 9. 05:06
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a piros cimkés Theodora ásványvíz segített. Enyhén lúgus és ez, mint tudjuk semlegesíti a savat (valamennyire). Próbáld ki, nem drága és ha nem jött be nem vesztettél semmit.
2014. jan. 9. 09:51
 12/37 anonim ***** válasza:
0%

Minden ami csökkenti a gyomor savasságát, rontja a fehérjék emésztését.

A reflux eleve savhiányos állapotként fogható fel, sok esetben.

2014. jan. 9. 10:03
 13/37 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Nem akarok hit téríteni vagy ilyesmi, de amióta glutén és tejmentesen táplálkozom, azóta megszűnt ez a fajta problémám (is).

Én azért kipróbálnám mielőtt megműtteted magad, meg elköltesz egy csomó pénzt gyógyszerre és eszközökre.

Ételallergia és laktóz intolerancia is kiválthatja a túlzott gyomorsavtermelést és a refluxot.

28/N

2014. jan. 9. 10:27
 14/37 anonim ***** válasza:
52%

"A reflux eleve savhiányos állapotként fogható fel, sok esetben."

Szerintem meg a reflux nem savprobléma, hanem gyomor/nyelőcső záródási rendellenesség.

2014. jan. 9. 10:56
 15/37 anonim ***** válasza:
26%

Ha záródási rendellenesség lenne, akkor szöveti probléma lenne (nem megfelelő alak vagy izomzat, gondolom).

De táplálkozással függ össze, savhiányos állapot, kóros mikrobaflórával jár együtt, ami nagy hasűri nyomást okoz. Lehet rá más magyarázat is, viszont ezzel a magyarázattal elindulva általában hamar meg lehet gyógyulni, és igazából nem kerül semmibe (se gyógyszerbe, műtétbe, + pénzbe..)

2014. jan. 9. 11:04
 16/37 A kérdező kommentje:
A refluxnal nem az a gond hogy sok, hanem h nem zár jol a gyomorszáj. Igen en is olvastam a savhiányról hát nemtudom nemhiszem. Viszont a vegetativ idegrendszer irányitja, simán lehet idegi eredetü is, csak azért gondolom mert eddig csak psziches problemaim voltak. Es ugye ez ma már népbetegség. Mert sok a stressz stb. Biztos a taplalkozas is vminnyire kozrejatszik de annyira nemhiszem mert akkor miert pont két éve van nálam? És emlekszem akkoriban kezdtem el idegeskedni mert hipochonder is vagyok.persze biztos van vmi a gluténes dologban bar nem eszek sokat ez az érdekes. Sot meg edesseget sem.
2014. jan. 9. 11:22
 17/37 A kérdező kommentje:
én csak azért nemhiszem h savhiány mert mindenki tudja az idegeskedes termeli a savat. Es 2eve olyan fajdalmam volt hogy akarmit ettem nagyon marta a gyomrom. Kórhazban annyit mondtak valószinu fekely. Akkor ez is tévhit? És 2het korházban toltott ido megtobb idegeskedes azt hozta h elkezdett kaparni a torkom sokaig alig ereztem, ma már nagyon rossz. Tudom h az idegeskedest kene szuntetni de nehéz. Nagyon nehez pedig probalom.
2014. jan. 9. 11:33
 18/37 anonim ***** válasza:
37%

Előbb akkor egyél úgy, amivel elősegítheted a gyógyulást, és ha 2 hónapig semmit sem segít, akkor megalapozott lesz a feltételezés, hogy ez nem segít.. De azért ettől függetlenül egyél normálisan, és gyógyulj meg.

Ha ideges és stresszes vagy, akkor nem taichizol eleget. Pedig.. hiba. :)

2014. jan. 9. 11:52
 19/37 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de a táplálékallergia felnőtt korban is kialakulhat, ahogy nekem is 25 évesen derült ki. Mondanom sem kell, hogy addig semmi bajom sem volt.

Nyilván a stressz is közre játszik, és nyilván egyszerűbb erre fogni és nyugtatókat meg savkötőket szedni, mint életmódot váltani...

2014. jan. 9. 11:55
 20/37 anonim ***** válasza:
78%
Akkor írom máshogy, hogy megértsd: 20 éve van refluxom (ez szerintem több, mint az életkorod) és igen, orvosoktól van az infó, hogy izomzáródási rendellenesség. Nem a gyomor fáj, hanem a nyelőcső alsó harmada, ahová a záródási gond miatt visszaáramlik egy kevés gyomorsav és mivel ott nincs olyan szövet, mint a gyomorban (ami véd a sav maró hatásától) ezért ott fáj, felmaródik és krónikus gyulladást okoz.
2014. jan. 9. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!