Normális mennyiségű alvás után is nehezen ébredek, miért?
Világ életemben szerettem nagyokat aludni, de kicsit túlzásnak érzem, ami van. Ha rajtam múlik, simán alszok 10-11 órát is. (24 éves állás kereső vagyok)
Beállítom az ébresztőt, hogy csak 8-9 órát aludjak, és úgy kelek mint egy zombie.
Egyszerűen nem értem, ennyi elég kéne hogy legyen, nem?
Kicsit idegesít. Mármint a keléssel járó fájdalom. Vagy normális ez? Míg volt állásom, az is poklok polka volt felkelni, de mentem. Most meg kötelezettségeim sincsenek, nekem kéne lenni a világ legkipihentebb emberének, és mégis ilyen nehezen esek ki az ágyból.
Más is van így?
Lehet, hogy nem megfelelő minőségű az alvásod. Ezt sok minden okozhatja, akár a matrac minősége, akár az, hogy nem teljes sötétben alszol, vagy stresszes vagy, és különféle betegségek is. De akadnak olyan betegségek is, amiknek ez is egy tünete lehet. Szerintem csináltass egy vérképet és vizeletvizsgálatot. A háziorvosod ad beutalót.
Azzal egyébként nem lenne baj, hogy te 10 órát is alszol, mert lehetnek ilyen eltérések, van akinek ennyi kell. Viszont ha emellett vagy fáradt az már komoly probléma.
Ha esetleg a labor nem mutat ki semmi használhatót és úgy véli az orvosod, hogy rendben vagy, akkor szedj valami táplálékkiegészítő multivitamint, próbálj egészségesebben étkezni (sok zöldség és gyümölcs és ásványvíz), és egy kis mozgást is iktass be az életedbe, ha esetleg még ezek nem lennének meg. Plusz szellőztess egy keveset lefekvés előtt is és próbálj sötétben, csendben aludni. Az is lehet, hogy nem a megfelelő időben alszol, érdekes, de volt akinek bevált, ha mondjuk előbb feküdt le egy órával. Meglepő, mert lényegében ugyanannyit aludt, de valamiért mégis frissebben kelt. De mindenekelőtt végeztesd el a vizsgálatokat, mert akár komolyabb ok is állhat a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!