Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Végbélvérzés székeléstől...

Végbélvérzés székeléstől függetlenül, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Még korábban, kb egy éve állapítottak meg külső aranyeret, de nem volt nagyon mit tenni vele, krémezgettem, néha pár napig véres volt a székletem, aztán elmúlt, tulajdonképpen semmi komoly.

Most viszont már jópár napja élénkpirosan vérzik a végbelem, de nem csak nagyvécé esetén, hanem tulajdonképpen bármikor amikor vécére megyek, és kicsit eleresztem a záróizmaimat. Ez már kezd bosszantó lenni, és nem tudom, hogy ez most az aranyér újabb akciója, vagy netán egy erősebb széklet sértette bent föl, és most minden egyes újabb adag újra felsérti és megakadályozza a behegedését? (sajnos van hogy naponta 2x is kell nagyvécéznem... :/ )

Amúgy ülőmunkát végzek, de nagyon sokat sportolok és mozgok mellette, és igyekszem rostdúsan táplálkozni, nem erőlködök a vécén, ahogy a dokibá mondotta vala.

Köszi hogy segítesz :)

27/N

2013. júl. 24. 16:36
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja, és se fájdalmat, se viszketést, se semmi egyebet nem tapasztalok, gyakorlatilag észre se venném, ha nem lenne ott a vér a vécékagylóban... :S
2013. júl. 24. 16:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel friss a vér, nem volt ideje megalvadni, tehát az alsó szakasz vérzik. Lehet belső aranyér, polip de lehet h komolyabb pl. daganat.Jó lenne, ha megnézne egy belgyógyász.
2013. júl. 24. 16:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A napi két székelésnek meg örülj! Anyukám örül ha hetente 2x el tud menni.
2013. júl. 24. 16:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem ártana megnézetned a sebészeten, jobb kizárni a nagyobb bajt, és kapsz rá valamilyen kezelést.
2013. júl. 24. 16:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Pár hónapja vizsgált csak doki (kb április) és kizárta a daganat lehetőségét... :/ Hümm. Az is a bajom, hogy amúgy rohadtul semmi bajom soha, nem járok orvoshoz, mert nem vagyok beteg, ezért is halogatom mindig :D Tudom, néha hiba :)
2013. júl. 24. 16:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg egy belső aranyeres csomó vérzik,sokszor fájdalmatlan. Lehet végbélrepedés is,az mondjuk fájdalommal járna,az élénkpiros vér a bélrendszer alsó traktusából származik.Mutasd meg sebésznek,ad rá kúpot majd.
2013. júl. 24. 16:49
 7/8 anonim ***** válasza:
44%
Ne izgulj, a vastagbél-daganat egész más tünetekkel jár.
2013. júl. 24. 16:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért mégiscsak jobb lenne ha visszamennél a dokihoz, hogy kapj rá megfelelő kúpot és kenőcsöt, mert a jobbak csak receptre kaphatók.
2013. júl. 24. 16:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!