Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől van ez az izzadságszag...

Mitől van ez az izzadságszag szinte mindig? (Nő) Lent...

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Esetleg valami ötlet ellene?

35 fölötti nő vagyok.

Mindig is izzadós voltam a hónaljamnál, de nem volt szaga.

Természetesen használok dezodort, soray-t, azokból is 100 fajtát próbáltam. Csak pamutcuccokat hordok. Bő ujjú pólót, vagy pulcsit. Legtöbbször a kabát alatt is csak póló van, egyrészt nem vagyok fázós, másrészt félek a szagoktól.

Most akkor is érzem magamon, pólómon ezt a kellemetlen szagot, ha otthon vagyok 22 fokban, rövidnadrágban, meg pólóban.

Elmegyek a barátnőmhöz, már félek levenni a kabátot, kardigánt, mert a pólóm büdi és előző nap volt kimosva, direkt azért.

Ismerősökhöz is megyek, persze ugyanez. Ha megszagolom magam, érzem a szagot.

Hordok magamnál illatositó cuccokat, de a szagos ruhára hülyeség ráfújni.

Voltam dokinál, mert a covid óta jobban is izzadok, a fejemen is (ami szintén nagyon kellemetlen nyáron). Pajzsmirigyem rendben van.pesig azt "reméltem" ez az oka és lehet valamit tenni ellene?

Régebben ilyen antisudoricát, vagy mit, kentem magamra, egy ideig jó volt, pár hétig, utána semmit nem ért.

tegnap 19:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el orvoshoz, mert ez lehet különbözö betegségek tünete is, pl. pajzsmirigy, vese, vagy egyéb. (A pajzsmirigy értékek sok esetben látszólag rendben vannak, egy alapos kivizsgálás után meg kiderül, hogy mégsem!)
tegnap 19:14
 2/11 anonim ***** válasza:
30%

Ha egyszer már összebüdösítettél egy blúzot izzadtságszaggal, azt már hiába mosod ki, mert ahogy átmelegszik, árasztja a hagymaszagot.

Ez lehet esetleg egy magyarázat.

Az izzadtságszagú cuccokra önts ecetet, az kiveszi a szagot. Mármint a hóna alá kell önts, ahol büdös.

tegnap 19:15
 3/11 anonim ***** válasza:
36%
Méreganyagoktól büdös. Méregteleníts. Külsőleg nem fogod megoldani.
tegnap 19:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Ecetes vízzel mosd át a ruhák hónalj, illetve büdös részét.

Ezután mehet rendes mosásba.

A hónaljadat is törólgesd át ecetes vizes vattakoronggal.

És szőrtelenítsd!

tegnap 19:47
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

Ruhákat áztasd hipós vagy domestosos vízbe, ha nem árt az anyaguknak. Utána 60 fokos mosás, a 30-40 sajnos nem öli meg a bacikat és így a szagot sem.

Érdemes lenne egy hormonvizsgálatot is végeztetni, hormonzavar is okozhat nagyon erős izzadást.

tegnap 20:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Hagyd el az öblítőt, használj helyette pici ecetet.

Az öblítők rárakódnak a ruhák elemi szálaira, beszűkítve közöttük a "pórusokat", így azon át már nem tudsz párologtatni, a szokásosnál is jobban beleizzadsz.

tegnap 20:18
 7/11 A kérdező kommentje:

Szőrtelenítés az alap.

A ruhák mosás után nem szagosak egyáltalán.

tegnap 20:26
 8/11 anonim ***** válasza:
Mondom hogy méregteleníts, de pontozz le nyugodtan. Tisztítókúrák.
tegnap 20:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Semmit nem írsz az étlezésedről. Sz-r kajákat eszel? Fastfood, sok olaj, kenyér, péksütik, vagy zöldségeket, rostot?
tegnap 22:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem egy golyós dezodortól volt embertelen büdös szagom tavaly nyáron (én is nagyon izzadok), komolyan magam sem akartam elhinni, hogy ez belőlem jön 😃

Aztán lecseréltem a dezodort (Nivea, a sötétlila, talán Black Pearl), és megszűnt a szag.

tegnap 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!