Emelésre bizsergést kezdek érezni a derekamban, fenekemben és a combom hatsó részében, olyan erőtlenné válik a lábam és le kell tennem a súlyt. Mitől lehet ez ?
Ülő munkát végzek, és van egy 3.5 eves fiam akit gyakran cipelek, 13kg. A derekam gyakran fáj, nyugalmi állapotban nem, de sokszor lehajolni nehezemre esik, vagy reggel elindulni is nehéz. Heti 1x járok jógázni.
Ez a bizsergés, erőtlen láb emeléskor új, pár hete jelentkezett, de aggaszt, hogy mitől lehet, talán megerőltettem magam ?
Ekkora gyereket már nem kéne cipelni, legalább is gyakran.
Nyilván nem bírod a terhelést, ezzel vigyázni kell, kezdj el sportolni és erősödni.
1-es! 👍
Főleg, hogy egyoldalú terhelés.
Járjon gyalog, vagy babakocsi is mehet még.
Tudom, hogy nem kellene cipelnem, de vannak helyzetek, amikor felkapom.
Gyakori egyoldali fejfájással már jártam orvosnál, akkor fej MRIn nem találtak semmit, de hát nyak röngtenen enyhe nyakcsigolya kopást, és derékban is kezdődő kopást találtak. Arra lett ráfogva az egyoldali görcsös fejfájás. Jártam rehabra, néha járok masszásra, heti 1x jóga, fejfájásaim már gyengébbek, úgy érzem segít a jóga, utána jobban érzem magam és jógázás közben nem éreztem ilyen bizsergést. Pár hónapja volt olyan is, hogy a mutató- és a hüvelykujjam bizonyos mozdulatra elzsibbadt, 1-2 hónapig kicsit érzéketlenebb is volt. De aztán elmúlt.
Amúgy így fizikailag erősnek érzem magam, még mielőtt teherbe estem volna, kettlebelleztem, futottam, sportoltam, csak valahogy szülés alatt-után elkezdődött a derékfájás és azóta tart. Megemelni is megemelek bármit,csak utána jön a feketeleves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!