Mit tehetek fáradság ellen?
Reggel 6kor kelek utánna suli és sajnos vannak olyan napok a délutáni órák miatt hogy 5-re érek haza. Itthon még kaja meg stb... na mire a tanulásra kerülne a sor már 6 óra. Csakhogy ekkora már annyira fáradt vagyok hogy erőm sincs elővenni semmit. Ráadásul nyelvi tagozatos gimibe járok ahol ugye még a szavakat is jóval többet kell tanulni. De már annyira nincs energiám hozzá, pedig előtte kb 1órája eszek, a napi 8óra alvás megvan, szedek Omega 3-at, B6-ot, magnéziumot, C vitamint + multivitamint (többségét természetgyógyász ajánlotta és azt hallottam hogy fáradság ellen is jó egyik-másik) , de mégis olyan vagyok mint a mosott ... Mondták már a zöld teát is csak sajnos nem szeretem a teákat.
Tudtok ajánlani még valamit? (am 17/L)
Igazából a legjobb megoldás az lenne, ha nem hajszolnád agyon ennyire magad. Reggel 8-tól délután ötig az még egy felnőtt dolgozó embernek is kemény, nem még egy iskolásnak, akinek utána még a másnapra is tanulni kell. Rövid távon megoldhatod mindenféle vitaminkúrával (a szokottnál kicsit több C-vitamin, Magne B6), esetleg - bár ezt egészségügyi okokból aggódva mondom - egy kis kávéval, zöld teával, ... alkalmanként Gatorade izotóniás itallal (nekem segített...), stb, de hosszabb távon mindenképp csökkentened kell a terhelést! Esetleg próbáld ki a relaxációt! (Ez ügyben legbiztosabb ha egy pszichológust keresel fel, ő biztos meg tud tanítani rá.)
Csak tudod, a szervezet sem tudja tolerálni, ha kizsigerelik. 17 évesen semmiképp nem egészséges, ha reggel 7-től este 8-ig (a suliba való eljutást és a tanulást is beleszámítva) terhelve van a szervezeted. Kell a kikapcsolódás, lazítás!
Köszi a választ.
Hát hogy mit csinálok? 7tanóra utánna 1 lyukasóra, és ezt követi még 2óra német. :S És épp h elérem a busz ami 20perc utazás és már el is mult 5. Ez volt pl ma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!