Nem tudom eléggé kipihenni magam, mit csinálhatnék?
Hétköznap kb 6,5-7 órát szoktam aludni, sajnos korán kell kelnem, de hamarabb lefeküdni nem tudok, mert nincs saját szobám és amíg mellettem mocorognak, nem tudok elaludni. Időnként sikerül 1-1 órával többet aludnom, de reggelente így is alig bírok kimászni az ágyból. Hétvégente alszok általában 10 órát is, de sokszor még így is nehezen térek magamhoz. Eddig soha nem volt gond az alvással, de mostanában emiatt már napközben sincs erőm, nem tudok koncentrálni, fáradt vagyok stb. Pedig nagy szükségem lenne rá, ezt így nem sokáig bírom már, iskolába járok, érettségikre készülök, tesiből is, tehát az erőnlétre is most lenne a legnagyobb szükségem, egyébként is kiskorom óta sportolok, szóval az edzettség eddig meg is volt.
Kevés ez az alvás? Vagy esetleg okozhatja valamilyen vitaminhiány vagy más egészségügyi probléma? Mit tehetnék?
18L
Az aluszékonyságot okozhatja pl. vashiány, de nálad inkább kialvatlanság van.. Lehet, hogy vitaminpótlással érnél valamit, de nem biztos.
Elmondom, én ezen hogy tettem túl magam, hátha segít. :)
MagneB6 + Vas komplex + C vitamin, nyugtató tea esténként, és legkésőbb 10kor ha nem is aludtam, de már ágyban voltam, és így kipihentebben tudtam kelni. :)
Volt, amikor ez sem segített, akkor előfordult, hogy hétvégére egy negyed-fél szem nyugtatót bevettem, és azzal sokkal mélyebben tudtam aludni, és mindig kipihentebben keltem, mint máskor. De ettől függetlenül nem szoktam rá, és nem csináltam belőle rendszert. :)
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!