Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Probléma a tüdőmmel, orvoshoz...

Probléma a tüdőmmel, orvoshoz kellene mennem?

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet a következő. 21 éves vagyok, 6 éve dohányzom -nem vagyok rá büszke-. Pár hónapja a tüdőm szúr a szivemnél, elés sűrűn. Szüleim szerint majd elmúlik, csak túlreagálom a helyzetet. Köhögni is szoktam. Mióta ez van nagyon sokat fogytam, de ezt annak tudom le, hogy régebben intenzíven jártam konditerembe, és teljesen abbahagytam, tehát gondolom emiatt fogytam le. Azért kérdezlek titeket, mivel a google első pár oldala ezekre a pananaszokra tüdőrákkal válaszol.. Szerintem ez butaság. A lényeg, hogy szúr -ha sóhajtok, vagy nagy levegőt veszek mégjobban - és nem tudom mit tegyek, hogy elmúljon. Légszomj is gyakran jelentkezik. Orvoshoz csak végső esetben fordulok, borzasztóan tartok tőlük. Szóval hálás lennék egy két jó tanácsért :)

2013. márc. 16. 16:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én! :-)

Nagyon ügyes vagy tényleg! Csak így tovább! Büszke vagyok! ;-)

2013. márc. 21. 05:22
 12/23 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még valami!

Mióta nem cigizünk a párommal, naponta egy ezrest bedobunk egy kis dobozkába, amit amúgy cigire költöttünk volna (persze jóval több ment el a cigire naponta)! Gondolhatod, tavaly január óta! Ezért szerintem már ezért is bőven megérte! így van látszatja a nemdohányzásnak!

2013. márc. 21. 05:27
 13/23 Lantos Szilvia ***** válasza:
Elolvasgattam minden kommentet, tényleg ügyes vagy, hogy lerakod a cigit, később komolyabb baj lehet belőle. Sípolást nem hallasz levegő beszívásakor? Mert akkor én is inkább hörghurutra tippelnék. Menj el dokihoz, felír valami gyógyszert és minden rendbejön. Fiatal vagy még, amúgy sem kell a cigi, gondolom majd akarsz a későbbiekben gyereket is, kevesebb az esélye hogy beteg gyereket csinálsz, vagy esetleg asztmás lesz miatta. csak így tovább.
2013. márc. 21. 18:00
 14/23 A kérdező kommentje:
Szia, köszi szépen a bíztatást, már kezdem egyre kevésbé rosszul érezni magam:D Egyébként igen sajnos sípolt a tüdőm, de csak amikor cigiztem és ki fújtam a levegőt.. De most sóhajtok nagyokat még mindig hallani de már kevésbé hangos.
2013. márc. 21. 18:04
 15/23 A kérdező kommentje:
Egyébként most nagyon rossz a jelenlegi helyzetem, (elköltöznék, nincs munka stb) ez is nehezíti a leszokást, de nem fogok rágyújtani azért sem. Étvágyam már van rendesen, és illatokat is mintha jobban érezném.
2013. márc. 21. 18:06
 16/23 Lantos Szilvia ***** válasza:
És észreveszed szépen, hogy micsoda finom ízek vannak és a legenyhébb illatokat is meg fogod érezni. A sípolás meg elmúlik, minden erős dohányosnál jelen van szerintem, mint a reggeli köhécselés is. Egyre jobb lesz :) csak a kritikus időszakon kell túlesned. De ne csábulj el soha. Mert akkor azonnal annyi mindennek... csak így tovább... :)
2013. márc. 22. 15:28
 17/23 A kérdező kommentje:
Igen, múltkor sétáltam és annyira furcsa volt, hogy éreztem a levegő illatát, vagy nem tudom, kicsit jobban is érzem már magam. Az éjszakák még szörnyűek... Jelentem, még mindig nem szívtam cigibe, viszont ma megyek barátaimmal bulizni... Ha a ma estét kibírom, akkor leszek magamra csak igazán büszke :D
2013. márc. 22. 15:57
 18/23 Lantos Szilvia ***** válasza:
Hálistennek a szórakozóhelyeken már nem lehet dohányozni, nem akkora a csábítás ereje :) egyébként meg ne mondd már, hogy egy papírba csavart, büdös fűcsomó erősebb nálad... kizárt dolog :) ez egy megpróbáltatás lesz, de mindennél jobban meg fog erősíteni, hogy meg tudod csinálni :) el lehet itt hülyülni amúgy, de tényleg az egészséged a tét... ennyit az egész nem ér... ugye? :) jó bulizást :)
2013. márc. 22. 16:47
 19/23 A kérdező kommentje:
Szívesen írnám, hogy kibírtam de nem akarok hazudni... Este 9-ig nem volt gond, de utána nagyon rosszul voltam és muszáj volt. Viszont mától kezdem elölről. :)
2013. márc. 23. 09:33
 20/23 Lantos Szilvia ***** válasza:
ejj ejj :) nem voltál rosszul? nem szédültél? mert az tipikus... máskor ne csábuljál el mert nem ér ennyit...
2013. márc. 23. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!