Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Aggódom a testtartásom miatt,...

Aggódom a testtartásom miatt, mit tehetek?

Figyelt kérdés

gyakran kapom rajta magam hogy görbén ülök, suliba, buszon...

sőt tesiórán is, mikor dönteni kell, mondják, hogy görbe a hátam...

fiatal vagyok, rendesen akarom tartani a gerincem,

mit tehetek?

15/L

2009. szept. 11. 17:19
 1/8 A kérdező kommentje:

van erre vmi torna?

ha rendesen kihúzom a hátam, feszül, fáj

2009. szept. 11. 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Húzd ki magad! XD

Egyébként amíg nem fáj a hátad emiatt, tényleg nincs komolyabb tennivalód, ha fáj, irány az ortopédia, ha tényleg gerincferdülésed van, ott majd felszerelnek fűzővel meg mindenféle kínzóeszközzel.

Ja még az úszás is nagyon jót tesz gerincferdülés ellen.

2009. szept. 11. 17:22
 3/8 anonim ***** válasza:

nekem is hasonló a problémám

ha jól tudom, azért van az hogy fáj ha kinyújtod, meg a törzsdöntésnél a ferde hát, mert a gerinceid állnak rosszul, és az kinyomja a lapockákat, és ezért kialakul egy fajta púposság. Menj el ortopédushoz, ő megállapítja hogy mi a gond, és ha komolyabb, akkor elküld gyógytestnevelésre, ami elvileg minden iskolában van, ha meg már nem jársz iskolába, lennie kell a városban egy gyógytestnevelés foglalkozásnak ahova beutal, és ott csináltok korrekciós gyakorlatokat amivel helyre lehet hozni. Addig is próbálj egyenesen járni, és ülni, mert a mindennapi testtartás is sokat javíthat (akár ronthat is) a hátad állapotán

2009. szept. 11. 17:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Erősítsd a hátizmod tornával, úszással, akkor nem lesz fárasztó egyenesen tartani magad.
2009. szept. 11. 17:36
 5/8 anonim ***** válasza:

A feljebb említett alexander-technikát én is javaslom.

Szerintem testtartsi és koordinációs problémákra nincs hatékonyabb módszer, és energikusabb is leszel tőle.

2009. szept. 12. 01:04
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, megpróbálom
2009. szept. 12. 07:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod a Pilates-t is . kifejezetten jó.:) nem egészen gyógytorna, de amellett hogy a hátadnak jóttesz, minden izmodat erősíti.
2009. szept. 16. 13:22
 8/8 anonim ***** válasza:
* jót tesz. előző voltam :)
2009. szept. 16. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!