Aggódom a testtartásom miatt, mit tehetek?
gyakran kapom rajta magam hogy görbén ülök, suliba, buszon...
sőt tesiórán is, mikor dönteni kell, mondják, hogy görbe a hátam...
fiatal vagyok, rendesen akarom tartani a gerincem,
mit tehetek?
15/L
van erre vmi torna?
ha rendesen kihúzom a hátam, feszül, fáj
Húzd ki magad! XD
Egyébként amíg nem fáj a hátad emiatt, tényleg nincs komolyabb tennivalód, ha fáj, irány az ortopédia, ha tényleg gerincferdülésed van, ott majd felszerelnek fűzővel meg mindenféle kínzóeszközzel.
Ja még az úszás is nagyon jót tesz gerincferdülés ellen.
nekem is hasonló a problémám
ha jól tudom, azért van az hogy fáj ha kinyújtod, meg a törzsdöntésnél a ferde hát, mert a gerinceid állnak rosszul, és az kinyomja a lapockákat, és ezért kialakul egy fajta púposság. Menj el ortopédushoz, ő megállapítja hogy mi a gond, és ha komolyabb, akkor elküld gyógytestnevelésre, ami elvileg minden iskolában van, ha meg már nem jársz iskolába, lennie kell a városban egy gyógytestnevelés foglalkozásnak ahova beutal, és ott csináltok korrekciós gyakorlatokat amivel helyre lehet hozni. Addig is próbálj egyenesen járni, és ülni, mert a mindennapi testtartás is sokat javíthat (akár ronthat is) a hátad állapotán
A feljebb említett alexander-technikát én is javaslom.
Szerintem testtartsi és koordinációs problémákra nincs hatékonyabb módszer, és energikusabb is leszel tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!