Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A túlzott C-vitamin bevitel...

A túlzott C-vitamin bevitel valóban okozhat vesekövességet?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mi tekinthető túlzottnak? Azt mondják a C-vitamint nem lehet túladagolni, de hallottam olyat, hogy vesekövet okozhat a szélsőségesen sok C-vitamin fogyasztás. Egy felnőttnek mennyi az ideális átlagos napi C-vitamin szükséglete? És egy 6-7 éves gyereknek mennyi? Melyik a legjobb C-vitamin készítmény?
2013. febr. 20. 06:29
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Azok az emberek akik egyáltalán nem isznak tejet, bár ismeretlen köztük a csontritkulás nem tudom mit szólnának. Vagy például én, számítsak romló fogakra? :(

Dehogy is :D

2013. febr. 20. 18:48
 22/30 anonim ***** válasza:
Kedves Harcos! Sok mindenben igazad van(pl.a tej hatásai),de úgy látom Te a paleolit diétára esküszöl.Egyre kérlek,ne felejtsd el,h az ember az évezredek alatt alkalmazkodott a környezetéhez(és ez az evolutio örökké folytatódni fog),szervezete egészen mást visel el ma,mint évezredekkel ezelőtt.Úgyhogy a paleolit diétát nem lehet teljes egészében átvetíteni a ma élő emberre.Mindamellett a tej kérdésében igazad van,ezt evolutio ide,v.oda a felnőtt ember szervezete nem tudja tolerálni. És még egy érdekesség: a kazein lebontásához kell egy enzim,ami kiskamasz korban eltűnik a szervezetből.Sokan nem is tudják,h bizonytalan,nem jellemző panaszaikat a tej fogyasztása okozza. És tényleg! Hol van már a C vitamin?! :)
2013. febr. 20. 19:16
 23/30 anonim ***** válasza:

Én a legjobbra esküszöm, nem a paleóra. Amint látok jobbat..

Amúgy Szendi írt egy csattanósat C-vitamin témában, jó kis összefoglaló, érdemes lehet átnézni. Van itt c-vitamin kongresszustól kezdve minden.

[link]

2013. febr. 20. 19:20
 24/30 anonim ***** válasza:

www.webbeteg.hu › Egészséges élet › Cikkek -

Ezt is olvasd el!

2013. febr. 20. 19:39
 25/30 anonim ***** válasza:

jaja, gyógyszertári (acidum ascorbicum, aszkorbinsav, c-vitamin) igaz nekem teljesen más miatt van itthon, de arra is jó, hogy lopjak belőle.

2 deci hideg vízben oldj fel egy késhegynyit és idd meg. kisgyereknek nem tudom mi a jó, neked nem fog megártani.

De az is jó módszer, ha hozzászoksz a citromhoz, és abból megeszel egy darabot minden nap.

2013. febr. 20. 21:51
 26/30 anonim ***** válasza:
Ki miben hisz, abban üdvözül. Előbb, utóbb.
2013. márc. 20. 15:54
 27/30 anonim válasza:

"A tejfogyasztás, eleve nem esélyes hogy ne legyen káros. Miért? Mert az ember SOHA az életben nem evett tejet."

Cimbora! Nem tudom hol élsz, vagy hol szívod magadba a tudást, de hány ezer évre visszamenőleg vannak szerinted írásos bizonyítékok a tej fogyasztására? A Biblia az első embereket pásztorként emlegeti..........a soha mit jelent a Te ismeretedben? Tudod ha ez így van, márpedig így van, akkor az úgynevezett evolúció rég megoldotta volna a problémát!Lett volna rá ideje! De valószínűleg se probléma se evolúciú....

2014. febr. 3. 15:10
 28/30 anonim ***** válasza:

Nincs mi okozzon benne vesekövet. Ez egy mítosz, egy félreértelmezett lombikkísérlet bennemaradt a tankönyvekben. A C-vitaminban szén, hidrogén és oxigén van, lúgosító és gyulladáscsökkentő hatású (többek között). A kalcium-oxalát vesekő úgy képződik, hogy a savas felé tolódott kémhatású vérben a test kalciummal igyekszik ellensúlyozni a savasságot. A kalciumot D-vitaminhoz köti (szerves kötésbe, ez a keláció). Ha nincs elég D-vitamin, amiből ugyebár napozással sem képződik elegendő, akkor a kalciumionhoz más kapcsolódhat, a kő esetében 2 szénatom és azokhoz 2-2 oxigénatom, ez pedig szépen elkezd növekedni, ahogy egymáshoz kapcsolódnak a molekulák.

Szabad szénatomokat hogyan tudunk bevinni? Odaéget kaját eszünk, ez a legegyszerűbb módja. Szabad kalciumatomokat? Theodora Quellével. Is. Persze elég az is, ha sok tejet iszunk, abban is kevesebb a kalcium, mint amennyi az emésztéséhez szükséges, kész a kalciumkivonás a csontokból, és már ott is a fincsi kalciumoxalát-alap a vérben. :)

Meg még millió más módon is, és persze az is számít, hogy mennyit iszunk, hiszen kevés víz egyenlő sűrűbb oldat (vér).

Tehát savasító táplálkozás, plusz D-vitaminhiány, esetleg nagy ásványvízbevitel fordítottozmózissal tisztított víz helyett, ez a kalciumoxalát-vesekő melegágya. A C-vitamin ehhez sehol sincs.

2014. márc. 14. 13:02
 29/30 anonim ***** válasza:

Ja és megnéztem egy termékösszetételt. Pont itt van előttem egy Vitaking-féle, egygrammos C-vitamintablettákat tartalmazó doboz. Ellenőriztem az összes vivőanyag összetételét, és effektíve nincs benne kalcium. És lúgosít, nem savasít. Tehát egyszerűen kémiailag nem játszhat szerepet a vesekőképződésben, se kalcium-oxalát, se húgysavkő esetében.

És található fórum a neten, ahol olyanok nyilatkoznak, akik évek óta napi 5-10 grammokat szednek be. Sokan. Sehol egy vesekő, a nyilatkozataik szerint. :)

2014. márc. 14. 13:21
 30/30 anonim ***** válasza:
Eleg regi poszt, de ahogy beleolvasgattam a kommentekbe elmosolyodtam. Eloszor is, a mesterseges es termeszetes vitamin tenyleg nem ugyan olyan hatassal van, mert a termeszetes vitamin melett enzimek es koenzimek is vannak es ezzel teljes a vitamin felszivodasa mig a mestersegesen eloalitott vitaminikban ez nem talalhato meg, de a tablettak amiket az emberek szednek csak taplalek kiegeszitok amik nem helyettesitik a megfelelo egeszseges taplalkozast csak kiegeszitik azt. Tehat ha valakinek szuksege van napi 1000mg C-vitaminra, akkor gyumolcsokbol bevisz 3-400-at es melle a tabletta. A veseko nem a sok C-vitamin miatt alakul ki mert a szervezet nem birja feldolgozni(ez a felesleg urul ki) a veseko azert alakulhat ki mert a tabletta mas anyagokat is tartalmaz a c-vitamin melett ami nagy dozisban HOZZA JARULHAT de nem 100%ban. Es a nagy dozik kb 4000mg-tol van ami rendszeres napi szinten tortenik. Szentgyorgyi Albert betegseg idejen 9000mg-pt szedett. Linus Pauling suinten C-vitaminnal kiserletezo nobeldijas tudos napi 10 000-18 000 mgot vitt be... amit termeszetes uton lehetetlen. Mikor valaki citromlevet rak a teaba hogy cvitamin legyen benne akkor ertelmetlen dolgot tesz ebbol a szempontbol, mert a citromba olyan keves a c-vitamin, hogy kiloszamra kellene enni napinta, hogy bevigyuk az elegendo dozist. A tablettak nem artalmasak, ha normalis keretek kozott csak kiegeszitjuk veluk a taplalkozast.
2015. jún. 10. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!