Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A túlzott C-vitamin bevitel...

A túlzott C-vitamin bevitel valóban okozhat vesekövességet?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mi tekinthető túlzottnak? Azt mondják a C-vitamint nem lehet túladagolni, de hallottam olyat, hogy vesekövet okozhat a szélsőségesen sok C-vitamin fogyasztás. Egy felnőttnek mennyi az ideális átlagos napi C-vitamin szükséglete? És egy 6-7 éves gyereknek mennyi? Melyik a legjobb C-vitamin készítmény?
2013. febr. 20. 06:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Érdekes, érdekes.. tudtuk hogy bizonyos országokban nincsen csontritkulás, 'kalciumhiány'? Ők úgy látszik elég kalciumhoz jutnak, ez 30-60mg / nap, ami zöldségekből, húsokból felvehető. Ilyen komoly mennyiségekre van szükségünk, ennek a magyar a többszörösét megeszi. Csak egyéb, fontosabb dolgokat rosszul csinál.

Elméletileg a c-vitamin igényünket sajnos, de nem tudjuk táplálékból fedezni. Szükségünk lenne a szintetizálásra (szervezeten belül) de erre nem vagyunk képesek.

A c-vitamin fogyasztás pedig szív-érrendszer tekintetében védőhatásúnak tűnt (azaz bizonyos kutatások, de egyelőre nem elég ezt találták).

2013. febr. 20. 08:51
 12/30 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom,h nem jegyeztem fel pontosan mikor volt a rádióban az a műsor, amiben ezzel foglalkoztak.Ha tudom,h szóba kerül megtettem volna.
2013. febr. 20. 09:07
 13/30 anonim ***** válasza:
Attól függ kinek a szájából hangzik el valami. Szerintem egy mikrobiológus,aki ezzel foglalkozik, ezt kutatja elég szakavatott.
2013. febr. 20. 11:57
 14/30 anonim ***** válasza:
36%

Én az elmúlt években csak szakavatott emberek véleményeit, kutatásait olvasom, hallgatom.

Mindig van egyértelmű ellentmondás.

Egyetemeken oktatják a legnagyobb, veszélyes butaságokat, már-már képtelen vagyok bejárni meghallgatni ezeket.

1 ember, kutató véleményét inkább mint érdekesség kezelném, és elraknám az emléket későbbi vizsgálatra, egyéb eredményekkel összehasonlításra. Sokszor nehéz igazat tenni, én már lassan nem is tudok egyértelmű nézeteket képviselni annyi a bizonytalanság.

C-vitamint külön nem fogyasztó emberek is szenvednek vesekőtől..

2013. febr. 20. 12:02
 15/30 anonim ***** válasza:

"1 ember, kutató véleményét inkább mint érdekesség kezelném"

ez a mondatod a különösen nagy baromságok között is előkelő helyet foglal el.

Nem ártott volna mégis többet látogatni azokat a bizonyos órákar:)

2013. febr. 20. 12:07
 16/30 anonim ***** válasza:
Még látogathatom, ám bár elég hülyeséget hallok-olvasok egyébként is. Megdobnál eggyel? Valamit a tejfogyasztás előnyeiről, vagy esetleg hogy mennyi cukrot kell ennie egy embernek egy nap?
2013. febr. 20. 12:24
 17/30 anonim ***** válasza:

Miért, szerinted a tejfogyasztás káros?

Azért remélem, nincs gyermeked. Ha lesz, ezt az álláspontot addigra változtasd meg. Kérj tanácsot táplálkozási szakembertől pl.

2013. febr. 20. 13:03
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Mindig van valami,amiről először azt mondják káros és va az ellenkezője is. Aztán később kiderül,h téves volt az előző állítás. Ilyen például az,h a tojás egészségtelen,v. ne főzzünk zsírral, mert sok benne a koleszterin. Aztán kiderült,h a tojás olyannyira egészséges,h minden értékes anyag meg van benn,amire szükségünk van.A koleszterint pedig a szervezet állítja elő és ha a táplálékban kevés koleszterint viszünk be,erre a szervezet úgy reagál,h még többet termel.Mindenki döntse el maga mit hisz el,ezt a tapasztalat úgyis igazolja,v. cáfolja. Tény,h van veseköves,aki nem szed C vitamint,de van olyan egészséges ember,aki nagyon ritkán beteg pedig nem szed C vitamint.
2013. febr. 20. 14:42
 19/30 anonim ***** válasza:

A tejfogyasztás, eleve nem esélyes hogy ne legyen káros. Miért? Mert az ember SOHA az életben nem evett tejet. A felnőtt ember a mezőgazdaság, állattartás előtt gyakorlatilag nem jutott tejhez, az emlős állatok tőgyében volt.

Ez egy szép bevezető, hogy könnyen érthető legyen a téma.

A komorabb rész az, hogy a szarvasmarha teje tele van olyan NÖVEKEDÉSI hormonokkal, amik lehetővé teszik az elhízást, inzulinrezisztencia (és cukorbetegség) kialakulását embereknél. Nyilván a növendék borjúnak ezekre az anyagokra szüksége van, én viszont egyikőtökre sem tekintek borjúként. Heh, akkor nem írnék..

Emberek vagytok, és NAGY inzulin kiválasztást okoz a testetekben a tej fogyasztás, sokkal nagyobbat mint amekkorát a tejcukornál fogva várnánk. Ez baj.

Ha erről nem olvastatok eddig (meg sem kérdezem, hogy akkor mire használjátok az internetet, mit olvastok ha ezt kihagytátok..) két érdekes tanulmány a tej inzulinszint emelő hatásáról, csak hogy tényleg világos legyen miről is van szó.

[link]

Na most ez 8 éves gyerekeken végzett vizsgálat. Hogy én gyereknek nem adnék tehéntejet, az valami 100% fölötti bizonyossággal állíthatom.

[link]

Itt azt vizsgálták, hogy a teljes és sovány tej ugyan olyan rossz hatású az inzulinrezisztencia szempontjából. Igen, az mindkettő, gyakorlatilag egyformán.

2013. febr. 20. 18:11
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, bár látom, hogy most már a tejnél tartunk. Ha ennyire részletesen tanulmányoznánk mindent amit megeszünk, talán nem is mernénk megenni semmit... Én azt mondom, hogy a tej is fontos, a C-vitamin is fontos az ember szervezetének (sok minden más mellett), csak tudni kell a határokat. 42 éves vagyok, mióta az eszemet tudom, imádom a tejet, úgy iszom mint más a vizet (friss tejet, nem tartós dobozosat). Az égvilágon semmi bajom nincs tőle. Sőt állítom, hogy hozzájárult a mai napig is teljes és egészséges fogsorom kialakulásához, melyet mindig is megdicsértek gyerekkoromtól fogva, hogy milyen szép. De most nem is ez a téma, hanem a C-vitamin. Valamelyikőtök írta hogy gyógyszertári aszkorbinsav port szed régóta. Ezt hogyan kell fogyasztani, bele kell keverni valamilyen italba? 7 éves gyereknek mennyit adhatok belőle?
2013. febr. 20. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!