Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Alvásproblémáim vannak az...

Alvásproblémáim vannak az utóbbi időben. Mitől lehet? Segítséget, ötleteket várok, nem bírom már sokáig ezt az "életmódot".

Figyelt kérdés

Mielőtt leírnám, hogy mi a problémám, megkérnélek Titeket, hogy akinek van bármi ötlete is, hogy ez mitől lehet, kérem írja le, mert már csak itt tudok segítséget kérni! (Orvoshoz nem akarok fordulni addig, amíg nem tudom, hogy ezzel el kéne-e menni.)

Tehát: körülbelül 2 hete jelentkeztek nálam ezek az alvásproblémák, ami abból áll, hogy nem tudok elaludni. Vagyis ez így nem pontos. Úgy néz ki ez az egész, hogy este 11 óra körül nagy nehezen elalszok, de éjfél, vagy hajnali 1 óra körül felébredek. Legyen az valami kisebb-nagyobb zaj miatt, vagy bármi miatt, sokszor azt se értem, hogy miért ébredtem fel. Ez még nem is lenne olyan rossz, csakhogy ezután nem tudok elaludni reggelig, általában reggel fél 6-ig! Ez azért is furcsa számomra, mert eddig nagyon jó alvó voltam, nagyon könnyen el tudtam aludni, és reggelig az ébresztőórán kívül nem ébredtem fel semmire. De most jelentkeztek ezek a problémák, és így ment ez a nyári szünet utolsó 2 hetében, de most, hogy elkezdődött a suli, egyre zavaróbb a dolog. Még csak 1 éjszakát kellett kibírnom eddig, ami a suliidőbe esett, de már ez kikészített. Aludtam vagy 3 órát az este. Az időt már nem is néztem, hogy mikor ébredtem fel, csak arra eszméltem, hogy már nem is tudtam visszaaludni. Egyébként amikor ébren vagyok este, mert nem tudok aludni, vagy relaxálni próbálok, vagy tehetetlenségemben tv-zek, de van, hogy egyszerűen csak bámulok ki a fejemből, vagy próbálok visszaaludni, de eddig semmi sem jött be, pedig érzem, hogy álmos vagyok. Délutánonként alszok még 1-2 órát, akkor könnyen megy, de még így is nagyon fáradtnak érzem magam. Most is alig tudom nyitva tartani a szememet, holott az esti 3 órás alvás után ma délután aludtam még 3 órát. Azt is próbáltam már, hogy ilyenkor nem alszok délutánonként, hátha elfáradok estére és akkor normálisan tudok aludni; nem segített. Koffein tartalmú italokat nem iszok, tehát nem hinném, hogy ezért nem tudnék elaludni, bár ma a suliban innom kellett energiaitalt, mert azt hittem, mindjárt összeesek.

Panaszok is jelentkeztek az utóbbi 2 hétben, nem tudom, hogy mennyire van köze az alvásproblémámhoz, de biztosra megyek, leírom ezt is. Tehát nem vagyok egy nagy fejfájós, de azért szokott fájni a fejem, de a fejfájásom 2 hét alatt sűrűsödött, gyakrabban fáj. Ingerlékenyebb is vagyok, szóval könnyebben felkapom valamin a vizet, vagy könnyen elsírom magam, eddig is érzékeny típus voltam, de nem ennyire, és ez eléggé zavaró. Más panaszaim eddig még nem jelentkeztek, azon kívül, hogy rettenetesen fáradt vagyok.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen hosszú voltam, de remélem a leírtak alapján tud nekem valaki segíteni, nagy szükségem lenne rá, mert én ezt nem bírom már tovább!

Köszönöm, ha valaki segít nekem!

L/17

2009. szept. 2. 18:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szia

ez a leírtak alapján szerintem egyértelműen stressz miatt van. Magyarul ahogy jött a suli elkezdtél ráparázni a témára és emiatt nem tudsz esténként aludni, jön a másnap :) Délután pedig azért álmosodsz el mivel este nem aludtál, és mindenkinek szüksége lenne napi 8 óra megfelelő minőségű alvásra.

Lehet még az is - bár kevésbé valószínű- hogy az alvóhelyeddel van valami, nem kényelmes az ágy vagy hasonló.

Végül de nem utolsó sorban, mert talán ez a 1. vagy 2. legfontosabb ok a fizikai fáradtság hiánya lehet. Sportolsz te rendszeresen?

És emellett természetesen a nem megfelelő táplálkozás, vitaminbevitel, folyadékbevitel is ludas lehet.

2009. szept. 2. 18:56
 2/11 anonim ***** válasza:

Elég stresszes az élet most körülötted. Próbálj meg elalvás előtt elkortyolni egy bögre citromfűlevél teát, ez nyugtató hatású, elálmosodsz tőle. Ajánlanám illetve a szintén gyógynövényekből készült Hova tablettát. Ez nem gyógyszer, hanem gyógynövényekből készült gyógyhatású készítmény, abszolút egészséges.

Kicsit változtass az életmódodon. Szentelj magadnak naponta egy órát, amikor azt csinálsz, ami jól esik. Tévézés, olvasás, rejtvény, dvd-zés, ami csak jól esik. Elalvás előtt pedig vegyél mindig egy jó forró, aromás fürdőt. Teljesen el fog lazítani. Szánj magadra emiatt is 10-15 percet, utána teljesen fel fogsz frissülni. Ha van rá mód elalvás előtt beszélgess a pároddal, beszéld ki a problémáidat, majd mikor úgy érzed, hogy majd' leragad a szemed, ne gondolj rájuk többet, ha lehet, kapcsold ki a tévét is!

Remélem, segítettem!

2009. szept. 2. 19:03
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!! Csak az a baj, hogy próbáltam már a nyugtató fürdőket, meg teákat, semmi... :( Nem hinném, hogy a stressz miatt van, egyáltalán nem félek a sulitól, sose féltem, és ilyen alvásprobléma még sose jelentkezett nálam, pedig volt, amikor éreztem, hogy nagyon stresszes vagyok, de mégis tudtam aludni. Esetleg valami vény nélkül kapható gyógyszer nem segíthetne?
2009. szept. 2. 19:07
 4/11 anonim ***** válasza:

A második lennék!

Szerintem ez esetben menj be a patikába és ott fognak ajánlani több fajta tablettát. Én mint említettem, a Hovát ismerem, ez is, ahogy a többi vény nélküli "nyugtató" gyógynövény alapú. Ha nem mész háziorvoshoz, recept nélkül erősebb nyugtató szert nem fogsz kapni, hiszen azok javarészt függőséget okozhatnak, emiatt elég veszélyesek. Orvosi felügyelet nélkül nem szedhetők, pl. Xanax.

2009. szept. 2. 19:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azért ha valaki tud még segíteni valamiben, várom a válaszát. De lehet, hogy ki fogom próbálni ezt a Hova tablettát.
2009. szept. 2. 19:17
 6/11 A kérdező kommentje:
Esetleg nincs olyan gyógyszer aminek altató/nyugtató hatása van de kedélyjavító is egyben? Mert nézegettem ezeket a vénynélküli tablettákat, hatásosnak tűnnek, csak jó lenne ha kedélyjavító hatása is lenne egyben.
2009. szept. 2. 19:32
 7/11 anonim ***** válasza:

szinte uezen estem át és a Valeriána drazsé nagyon jó!!! vény nélkül kapható a patikában (800 ft kb.) és jól tudsz aludni.

délután ne aludj, ezt vedd be este 8 körül és reggelig pihenni fogsz. mellesleg nyugtató hatású is, de gyógynövény, szóval nem a Xanax-féle erős dilibogyó!

ha 1 szem kevés, 2-t bevehetsz, de sztem 1-gyel kezdj!

nekem és pár ismerősömnek már tutira jót tett!

jó pihenést:) !

2009. szept. 2. 19:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Valószínűleg vagy a Valeriana drazsé, vagy a Sedacur forte drazsé mellett fogok dönteni, mert ezekről sok jót olvastam, de a Hova filmtabletta is szóba jöhet még. Köszönöm mégegyszer a segítséget!
2009. szept. 2. 20:02
 9/11 anonim ***** válasza:

szerintem előbb a táplálkozásodat tedd rendbe, és sportolj heti 3-4x. Ha ezek mellett sem tudsz aludni akkor vizsgáld újra h mennyi stressz ér, és CSAK VÉGSŐ ESETBEN NYÚLJ GYÓGYSZERHEZ.

Ha ilyen kis dolgok miatt gyógyszerhez nyúlsz, akkor nagyon gyenge jellem válik belőled.

2009. szept. 2. 21:45
 10/11 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján akár kezdődő depressziód is lehet. Ez esetben megpróbálhatod a Nervenpflege gyógynövényes tablettát (nem gyógyszer), ami nyugtató, alvást elősegítő és hangulatjavító komponenseket is tartalmaz.
2009. szept. 2. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!