Miét vannak alvásproblémáim?
Lefárasztod magad? Vagy csak a szokásos téli punnyadásban vagy? Mert sokat árt az alvásnak az, ha nincs mit kialudni. Ha ezzel minden rendben, akkor menj el a háziorvoshoz, aki kideríti a többit. Lehet hiánybetegség, vagy valami komolyabb.
Nyugtatót ne szedj, mert rászoksz. Akkor inkább ne aludj, aztán rákövetkező éjszaka álmosabb leszel. Deez így ördögi kör.
Hiánybetegség: gyakorlatilag vérszegénység, vitaminhiány, ásványi sók hiánya. Szedj valamilyen vitaminkészítménytm, ha eddig nem tetted, pl guaranás Supradyn-t, amit ha reggel iszol, még fel is pörget.
Lehet az alvásprobléma a tétlenségtől. Ameddig nincs meló, addig is megteheted, hogy reggel korán ébredsz (legkésőbb nyolc óra), és napközben végezz valami testmozgást, munkát, pl hólapátolás, kocsitisztítás, kutyasétáltatás, stb., amit tudzs csinálni. Vagy a tévé előtt tornázz, az is valami. Ne egyél sokat, mert az is elnyom, csak ha tényleg éhes vagy, ha pedig elkezdődik a munkaidőszak, akkor jobb lesz (annak kell lennie). Mióta nincs egyetem, én is felborítottam az alvásritmusom. Egyig fenn vagyok, tízig alszom, és napközben olyan vagyok, mint a zombi. Én is épp ezen próbálok úrrá lenni :)
az alváshiánynak sok oka lehet.
Elöszőr probáld a legalapvetőbb dolgokra odafigyelni: ne igyál semmi koffeint tartalmazó ital (kávé, cola, energiaital stb.)
ne egyél olyan ételt ami megterhelheti a gyomrodat, túl zsírosat, fűszereset
Másik oka lehet még ha valami a tudatalattidban nem hagy nyugodni, tehát pszichésen vagy "bekoffeinezve". Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi az ami miatt nyugtalan vagy mostanság pl. munkanélküliség, kapcsolati problémák, gyerekszületés, esküvő, haláleset stb.(ami történt 3-4 het)
Ha van ilyen próbálj meg beszélni valakivel róla, mondjuk keresd fel az egyik barátodat/nődet és kérd meg hogy hallgasson meg. És próbáld minél előbb megoldani a problémádat, ami foglalkoztat. (már a dumálás is sokat segíthet a megoldásban)
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!