Nektek van szájszagotok?
nekemis szokott lenni, szerintem mindenkinek van.
Amugy bizonyos ételek (nálam pl húsok) jobban kihozzák ezt, meg szerintem nagyban összefügg az emésztéssel is.
Én észreveszem magamon, kesernyésebbnek érzem a szám ízét, ilyenkor vagy fogat mosok ismét, vagy rágó, vagy ami még jó módszer: elrágcsálok egy almát, állítólag az jó szájszag ellen. Illetve szerintem az illatos ajakápoló sem rossz mgoldás
Igen, van. 2 éves, fajtiszta.
Nyald meg a kezed, és ha büdös akkor igyál többet és moss fogat+szedd le a nyelvedről a lepedéket.
A torokgyulladás is tud nagyon büdös lenni, néha van olyan velem is hogy pár napra előjön, mentolos cukorka elnyomja.
Vagy reflux jöhet még szóba, erről nem tudok mit mondani.
Persze, hogy van. Kismillió oka lehet. Egészsen egyszerü dolgoktól a súlyosabb kórképekig. Szerintem mindenkinek van eltérő mértékben. Lehet annyira enyhe, hogy nem is érzik de valamikor valamennyi van.
Régebben nekem sem volt érezhető de mostanában sajnos erősödött és már érzem magamon.
Meg azt szoktam csinálni, hogy a kezemet a szám elé rakom (mint tüsszentésnél) belelehelek és megszagolom. Hülyeségnek tünhet de nekem bevált. Igy érezni. A páromnak még rosszabb ő sajna elhanyagolja a fogápolást és néha alig birok megmaradni mellette. Főleg reggel ébredés után rettenet olyankor szerintem mindenkinek erősebb szájszaga van mert alvás közben elszaporodnak a baktériumok a szájban. Akár mostál fogat este, akár nem. Kiszárad és elszaporodnak. De kb ezer oka lehet.. fogproblémáktól elkezdve emésztőrendszeri betegségekig bezárólag sok minden. Engem amúgy kis mértékig nem zavar, másoknál sem sőt nem is szoktam érezni beszéd közben másoknál semmit. Egyedül talán a páromnál de mint mondtam ő fogat sem mos szóval érhető is. Rágót is csak hírből ismeri.
Engem rettenetesen szokott zavarni amikor megkinálnak rágóval. Főleg, hogy tudom, nem lehet szájszagom.
Listerinnel szoktam öblögetni, nagyon jó ilyesmi problémákra is mert fertőtlenit, nekem még a torokgyulladásom is elmúlt tőle két nap alatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!