Erösen korpas hajra valami megoldas? Samponok nem vallnak be. Valami mas?
Nagyobb varosokban par gyogyszertarban van ingyenes hajgyogyaszat. Itt megnezik a fejbört, hogy milyen tipusu korpa, es jo draga, de hatasos szert irnak fel. Olasz ceg termekei, csak igy beszerezhetök, hajmosas es/plusz ecsetelöt. (Min. 7000 FT-tol.)
Nekem ez segitett legalabbis. Elötte voltam börgyogyasznal, aki gomba elleni sampont irt fel, de ezt eszre sem lehetett venni.
Nekem bőrgyógyász ajánlotta a vény nélkül kiváltható Sebiprox sampont, nagyon jól bevált. 2500 Ft körül van az ára.
A teafaolajjal kapcsolatban annyit, hogy női hormonhoz hasonló hatást válthat ki (pl. megnagyobbodott mellek), ha valaki extrém sokat alkalmazza.
Oka van, ha azelött normails volt, most meg erösebb a hamkepzödes. Pl nekem sztem megfazas okozta, akkoriban sosem volt idöm hajat szaritani, utközben autoban szaradt. Amit nekem a hajgyogyasz felirt, sajnos altalam ismert nyelven nem tudtam elolvasni az összetevöket (olasz termek), de egy kicsit teafaolaj-illatu volt, igy elkepzelhetönek tartom, hogy ez jo hatasu. Fertötlenitö, virus-es bakteriumölö, talan gombaölö is. Heti 3-szor kellett hasznalni - persze ez semmikepp sem tömeny teafaolaj volt.
A nagyobb mertekü a hamkepzödest (=korpta) sztem a sima samponba kevert teafaolaj nem hozza rendbe, hanem bele kell dörzsölni a hajtö elmozditasaval, mivel beledörzsöles nelkül csak a hajtöböl mar kihullott korpat tavolitja el. Ugyanigy: miutan a a hajgyogyasz a szamitogepen megallapitja a "diagnozist", hogy milyen tipusu korpa (zsiros...stb) es a sulyossag fokat, ettöl függöen vagy csak az erre megfelelö sampont irja fel, amivel vegülis normal modon hajat kell mosni, vagy meg ezen kivül ecsetelöt is, amit a fejbörbe kell dörzsölni. A hajtö elmozditasaval vegzett dörzsöles a helyes, mig az, ha a börbe mintegy beleradirozod, ellentetes hatas, mivel ez fokozza a faggyumirigyek termelödeset!
Az ecetes leöblitesröl ugy tudom, tul zsiros hajra jo.
2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!