15/L kb. egy hónapja minden nap, van hogy naponta többször is elég sok ideig begörcsöl a vádlim. Általában csak a bal lábam, de volt már mikor mindkettő.
Olyan érzés hogy,igazából nem tudom elmagyarázni.. szúrós, fáj és muszáj "megráznom" a lábam hogy enyhítsek a fájdalmon.. elég kellemetlen. Mitől lehet ez?
2012. dec. 21. 22:08
1/9 anonim válasza:
Pár napja nekem is begörcsölt, elvileg magnézium hiány miatt van. Egyél sok diót például,vagy amiben több magnézium van :)
2012. dec. 21. 22:23
2/9 anonim válasza:
Tél van hideg van, ilyenkor sűrűbben előfordulnak ezek a dolgok. Mozogj néha, sétálj, vagy tornázz a lakásban reggel, akkor nem lesz gond.
2012. dec. 21. 22:24
3/9 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm :)
2012. dec. 21. 22:26
4/9 anonim válasza:
Ha mindennapos a görcs, főleg mindkét lábon, ki van zárva hogy csak a tél miatt.
Jó minőségű magnéziumot kezdj el szedni mert ez komoly magnéziumhiány! (volt nekem nem is egyszer... )
ami miatt lehet:
- sok sport/mozgás
éjjeli görcsök is voltak nálam meg napközben is. Ja és ne ilyen dm-es magnéziumot szedj l*sz*rt se ér.. hanem gyógyszertárban kapható jó minőségűt!!
2012. dec. 21. 22:31
5/9 anonim válasza:
Van itt egy GYIK-on egy hülye népszokás, hogy ha bárkinek bármilyen görcse van, rögtön egy csomóan kórusban rávágják, hogy magnéziumhiány. Ez olyan, mint Pavlov kutyájának a nyálelválasztása, feltételes reflex.
A görcsnek többféle oka lehet, amelyek közül csak egy a magnéziumhiány. Több más nyomelem (kalcium, kálium) hiánya is vezethet ide, és egyebek között folyadékhiány is. Mennyit iszol egy nap? Meg persze lehetnek további okai is.
2012. dec. 21. 22:44
6/9 anonim válasza:
Egyetértek az előző válaszolóval! Sokan látnoknak képzelik magukat, és úgy akarnak diagnosztizálni, hogy nem is orvosok, és nem is ismerik a Kérdezőket. Ez épp olyan, mint ha egy nőnek valamilyen hüvelyi fertőzése van, és rögtön rávágják, hogy gomba, és úgy ajánlgatják a Canestent, mint a cukorkát!
2012. dec. 22. 08:27
7/9 A kérdező kommentje:
Nem sokat iszok, talán úgy összesen egy nap fél litert vagy talán egy kicsit többet :O
2012. dec. 22. 15:08
8/9 anonim válasza:
Na akkor első körben itt kezdjed keresni a görcseid okát, és örülj, ha egy kis vádligörcs az összes következmény, mert lehet rosszabb is. Viszont könnyű változtatni rajta! 15 évesen már ideje elkezdened felelősséget vállalni magadért, itt kezdődik a felnőttség.
2012. dec. 22. 18:02
9/9 810528 válasza:
Én is így vagyok vele.Szedem a Béres magnéziumot is és mégis,álltalában éjszaka húzza be a görcs.Pedig én olyan helyen dolgozom,hogy a 8órában meg van az a 6-7 km.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!