Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tehetek, ha raccsolok?

Mit tehetek, ha raccsolok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Középiskolába járok, és sajnos raccsolok az r betű helyett inkább v betűt mondok, ezért is kerülöm mindig ezeket a betűket. Néha elég értelmetlen mondatokat tudok összeállítani, pedig szeretnék kifejezően beszélni.

Informatika órán sajnos elég sokat olvasunk vagy könyv, vagy gépről.

Az a helyzet, hogy a tanár folyamatosan megszól engem, hogy olvass már érthetőbben stbstb, már olyan is volt, hogy 1est ad, ha nem olvasok jól..

már azthittem otthagyom és kimegyek, adjon 1est, nem érdekel..

Sőt, azt is mondta, hogy ha nem olvasok neki szépen, szól a magyar tanárnak, hogy engem olvastasson. Nekem elég ciki az is, hogy informatika órán olvasok, s közben nevetnek is piszkálnak.

sajnos elég érzékeny is van, néha hirtelek rosszul is reagál rá, ha valaki evvel kapcsolatban bánt. Mit tehetnék ez ellen?

Értelmes válaszokat, köszi.

2011. aug. 6. 18:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Bunkó a tanárod. El tudsz menni logopédushoz de ne várj csodát gondolok itt arra , hogy már a második óra után perfekt leszel.
2011. aug. 6. 18:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, de ha a logopédus nem jöhet szóba?
2011. aug. 6. 18:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Orvos. Lehet szervi bajod van és akkor képtelen vagy kimondani. Ha nincs szervi baj, akkor lehet gyakorolni otthon.
2011. aug. 6. 19:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Hát igazából nem tudom.

Mikor kicsi voltam, akkor voltam orvosnál és "felvágták" a nyelvem!

2011. aug. 6. 20:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...
2011. aug. 6. 20:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Hm.. hogyan?
2011. aug. 6. 20:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Fordulhatsz az osztályfőnöködhöz, vagy az igazgatóhoz. Akár levélben is megírhatod, hogy bántanak a beszéded miatt, ezért félsz beszélni és szerepelni. Megértelek, hiszen engem is bántottak a beszédem miatt.

Elmehetsz egy másik iskolába, átvesznek, de lehet, hogy különbözeti fog kelleni.

Keresel egy felvételt az interneten, ahol nagyon sok r-t tartalmazó szöveget mondanak szép kiejtéssel, és azt utánzod. Először csak berregj, utána szótagokat mondj, ra, re, ri, ..., ar, er, ir, ..., majd bonyolultabbat; utána, ha ez már megy, akkor szavakban ir rögzítheted. Ha türelmetlen vagy, akkor előbb is megkezdheted a szavakkal való foglalkozást.

2011. aug. 6. 21:28
 8/10 A kérdező kommentje:

Rendben. iskola váltás sajnos nem menne. ide is elég nehezen jutok el.

Azt viszont nem értem, hogy egy 50+ éves korú tanár ennyire képzetlen lenne, hogy e-miatt....

Arra is gondoltam, hogy mondom neki, hogy figyelj raccsolok azért nem tudok olvasni..

de, hogy mondjam azt, hogy RACCSOLOK? hisz ott is az a ku*va R betű!

2011. aug. 6. 21:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Beszédhibám van, sok szót nem tudok jól kiejteni.
2011. aug. 7. 21:46
 10/10 anonim ***** válasza:

"de, hogy mondjam azt, hogy RACCSOLOK? hisz ott is az a ku*va R betű!

"

Hát ez az.:D Minek teszik bele egy olyan szóba az r-t, ami (a szó) arra utal, hogy EZT nem tudják kimondani?

Mintha valaki a h-t nem tudná kimondani, ezért:

haehouhax (lenne a "h-t ki nem mondók megnevezése)

2013. szept. 8. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!