Hogy zajlik a vizsgálat, mire számíthatok?
pajzsmirigy túlműködésem van,a TSH eredményem 0,01 :(
ma kell mennem pajzsmirigy ultrahangra,hogy zajlik a vizsgálat?mennyi idő?olyan mint bármilyen más ultrahang?
ja,és meg van nagyobbodva a jobb oldali pm-em:(
Kedves válaszoló,nagyon szépen köszönöm a választ,kicsit megnyugtattál,bár már túl vagyok az ultrahangon.Tényleg nem volt semmi különös.
Neked is túlműködik a pajzsmirigyed?
Esetleg tudnál abban segíteni,mit jelent az uh leletem?
Leírom :
a leletem:
a pajzsmirigy mindkét lebenye normális nagyságú.
A szerkezet durván inhomogén(ettől félek mit jelent).
Mindkét oldalon vascularisatio fokozott,göb nem differenciálható.Az isthmus nem szélesebb.
a többit nem írom,azt értem,köszi ha tudsz segíteni,szép napot!
A pajzsmirigy állománya egyenetlen (inhomogén), nem biztos, hogy ez baj, és mivel nincs göb, úgy tűnik, nincs eltérő működésű része. Ha meg lenne nagyobbodva, az még nem egyértelműen utalna a működésbeli eltérésre, mert lehet, hogy kompenzálja a méretkülönbséget, vagy normál méretű is működhet alul vagy túl is. ez egy igen bonyolult működésű szerv, de kiismerhető. A vascularisatio az erezettséget jelenti.
Nekem kezdetben túlműködött, évekig ezzel kezelték, aztán kiderült, hogy mivel autoimmun gyulladás, sok év normál működés után annyira lecsökkent a működő rész, hogy most már alulműködik, 7 éve pótolni kell napi 1 tablettával a pajzsmirigyhormont. reggel éhgyomorra beveszem, ennyi az egész. A túlműködésnek eleinte elég kellemetlen tünetei voltak, de a gyógyszer hamar rendezte azt is.Csak be kell tartani, amit a szakember javasol, és az igazi szakértő az endokrinológus az ilyen problémákra (nem a háziorvos). Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!