Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire számíthatok, hogy zajlik az igazságügyi pszichológiai vizsgálat egy gyerekelhelyezési perben?
Általában a pszichológus "székhelyén" zajlik, be kell menni oda vizsgálatra, illetve bevinni a gyereket. A gyereket mindenképpen a szülő távollétében hallgatják meg. Ez egy beszélgetéses vizsgálat, esetleg néhány tesztet is csinálnak. Nem fáj... :-)
Az eredményt aztán a pszichológus szakértő a bíróságnak írja meg, oda továbbítja a szakvéleményt.
Sajnos manapság az igazságügyi szakértők 90%-a ismeretség és pénz alapján írja le a véleményt, nem pedig az igazság alapján! Nem hiába van az a mondás, hogy pénz beszél, kutya ugat. Az igazságügyi szakértőket nem érdekli a valóságban a gyerek sorsa, vagy az igazság kiderítése, csak a fentiek!
Sajnos ilyen világot élünk, ezen mentem át én is! Egy nyíregyházi igazságügyi pszichológus a gyerekem távollétében írta meg a szakvéleményét, amely természetesen hazugság és képekkel, videó felvétellel tudom bizonyítani az ellenkezőét! Egyébként egy befolyásolt gyerek kivizsgálása minimum 4-5 órát vesz igénybe! Amennyiben ismered a szakértőt jó, sőt kifogástalan véleményt ír neked!
Kedves utolsó!
Egyet értek a hozzászólásoddal....Mi nem ismertük a szakértőt, sőt senkit abból a közegből. A párom exe egészségügyis lévén szép kis kapcsolatokkal rendelkezik, aminek nevetséges szakvélemény lett az eredménye...Annyira valótlan dolgok sültek ki, hogy az döbbenet! Az előzmények ismeretében ez a "bunda szakvélemény" is kevés volt Anyucinak, a gyerekek a bíróságon is elmondták, hogy nem akarnak vele élni, így nem sokra ment a hazugságaival. Nekünk szerencsénk volt; nagyon jó volt az ügyvéd, a bíró pedig annak ellenére, hogy Anyapárti, nekünk ítélte a gyerkőcöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!