Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Eredetiség vizsgálat jövőtől...

Eredetiség vizsgálat jövőtől tényleg megszűnik? Mi van akkor, ha idén már csináltatom meg? Milyen bűntetésre számíthatok? OLcsóbb lesz mint az er. Vizsg. ára, ami 17. 000 ft.

Figyelt kérdés
2009. dec. 16. 17:30
 1/8 anonim ***** válasza:

De nem úgy van, hogy csak akkor kell eredetiségvizsgálatot csinálni, ha lejár időközben a műszaki, vagy adásvétel esetén?

Szóval, ha nem adod el a járművet, vagy nem jár le januárig a műszakid, akkor szerintem megúsztad.

Vagy rosszul tudom?

2009. dec. 16. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
hát eredetvizsga csak arra kel hogy átírathasd a kocsit... tehát a büntetésed: nem fogod tudni átíratnia kocsit:)...
2009. dec. 16. 18:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Most vettem a kocsit. És meg szeretném úszni az eredeti vizsgálatot, ami 17.000 ft, jövőre meg állítólag eltörlik. Tehát akkor nem irathatom át, ha nem csináltatom meg az er. vizsg.?
2009. dec. 16. 18:59
 4/8 anonim ***** válasza:
úgy tudom két héten belül át kell íratni
2009. dec. 16. 19:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, ha aláírtad az adásvételi szerződést, attól a dátumtól kezdve 15 napod van hogy átirtasd a kocsit és annak minden költsége téged terhel. (Általában ez is benne szokott lenni a szerződésben.)

Mikor jár le a 15 nap? Ha csak januárban, akkor nem eredetiségvizsgát csináltatnod.

Ha nem, akkor sajnos így jártál.

Az okmányirodában voltál Te vagy az eladó bejelenteni az eladás tényét? Ha csak Ti írtátok alá a szerződést és hivatalosan még sehol nem lett bejelentve, esetleg beszélj az előző tulajjal, hogy írjatok egy másik szerződést pár nappal későbbi dátummal.

2009. dec. 16. 20:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Bár ma 16.-a van, szóval gyanítom, hogy az utóbbi verzió lesz.
2009. dec. 16. 20:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Kiderült, h 15 munkanapon belül. szal a hétvégék, és az ünnepnapok nem számítanak:)!!!
2009. dec. 19. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor jó. :) Ha jól értem így sikerül átcsúsznod januárra. :)
2009. dec. 20. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!