Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Leesett a lázmérőm a polcról,...

Leesett a lázmérőm a polcról, de a dobozában, és nem tört el, viszont azóta összevissza mér, mit csináljak vele? :S

Figyelt kérdés
Reggel véletlenül leesett a komódomról, higanyos lázmérőről van szó, eddig semmi baja nem volt."Külsérelmi nyom" most sincs rajta, de láthatóan "megszakadt" benne a higanyoszlop, két külön részre, és azóta pillanatok alatt felszalad 39-ig, és ahogy szobahőmérsékletre kerül,azonnal elkezd lefelé kúszni a higanyszál,de nagyon gyorsan és pár másodperc alatt lemegy 36 alá.Próbáltam lerázni, hátha "összeáll újra" a dolog,de nem sikerült:S Járt már valaki hasonlóan lázmérővel?? Szerintetek mit csináljak vele? Nem akarom kidobni,mert már sehol nem lehet kapni, a digitálisak pedig egy kalap ****-t sem érnek:(
2011. ápr. 7. 11:49
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Vettem egy alkoholos lázmérőt....Tökéletesen mért, addig rendben is van minden...De elárulná valaki,hogy hogy kell LERÁZNI??? XD Azt írják a dobozán, hogy 40-50 erős könyökmozdulattal, hideg állapotban... Már egy óra eltelt mióta megmértem a lázamat, úgyhogy elég "hideg", és már majd' földhöz vágom annyira rázom, de meg sem mozdul az alkoholoszlop...XD

Kellett nekem alkohol... Drága jó higanyos lázmérők!XD

Kedves 17/L (72%): semmiféle gúny nem volt abban amit írtam! A pontos okát én sem tudom, de nálam általában eddig minden digitális lázmérő "alul mért". Gyakran előfordult, hogy a higanyos lázmérő szerint már 37.2 volt a hőemelkedésem, a digitális (ugyanúgy hónaljban mérve) sosem mutatott többet 36.4-nél... És valahogy nekem nem mindegy, hogy 36.4 vagy 37.2, ha én átlépem a 37-et, nálam nem áll meg 38-39-ig a láz, úgyhogy olyankor mihamarabb veszek be lázcsillapítót. A digitális lázmérő már "átvert" párszor ezzel a 36.4-gyel...:)

2011. ápr. 7. 17:57
 22/27 anonim ***** válasza:

ami nekem van tökéletesen mér és elemes,digitális

17/L

2011. ápr. 7. 18:03
 23/27 anonim ***** válasza:
Na, a digitális szinte használhatatlan, minden alkalommal minimum hipotermiám van, vagy halott vagyok azzal az állandó 35 fokkal. Egy párszor próbálkoztunk, de aztán eltettük, azóta sem vettük elő.
2011. ápr. 8. 10:18
 24/27 anonim ***** válasza:

Talán még valakinek nem késő:

Én odatettem a megszakadt higanyszálas lázmérőmet az órák óta égő lámpához,pillanatok alatt felszökött a szakadásig,túl is ment rajta ,és rendbe jött ! :) A mérésével sincs baj !

2015. dec. 18. 21:03
 25/27 anonim ***** válasza:
Hát persze kedves 24-es. Meséld be ezt a heréimnek.
2017. jún. 4. 19:57
 26/27 anonim válasza:
Mar valószínűleg nem aktuális, de gondoltam megírom. Meleg vizes csap alá tedd, kézmelegbe majd lassan addig folytasd rá amíg össze nem ér. Fontos, hogy kézmelegbe legyen mert nagyon gyorsan felmegy. Remelem tudtam segíteni! :)
2018. márc. 30. 22:06
 27/27 KulGery ***** válasza:

Az alkoholost azért nehezebb lerázni mert nem olyan nehéz mint a higany.

Az elektromos működhetne jól, de jellemzően nem teszik. Illetve aki csak azt használ, nem tudja, hogy tényleg pontos-e, csak ha párhuzamosan használ melette higanyost is. A higanyos csak akkor tud félremérni, ha a skála el tud csúszni... ami lármérőn gravírozva, vagy közvetlen üvegre festeni szokták.

Van hogy 39 fokos lázam van, és semmi bajom, és van hogy kis hőemelkedésnél is kiver a hideg. Tehát a test érzéseire nem lehet hagyatkozni.

2020. júl. 4. 02:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!