Leesett a lázmérőm a polcról, de a dobozában, és nem tört el, viszont azóta összevissza mér, mit csináljak vele? :S
Vettem egy alkoholos lázmérőt....Tökéletesen mért, addig rendben is van minden...De elárulná valaki,hogy hogy kell LERÁZNI??? XD Azt írják a dobozán, hogy 40-50 erős könyökmozdulattal, hideg állapotban... Már egy óra eltelt mióta megmértem a lázamat, úgyhogy elég "hideg", és már majd' földhöz vágom annyira rázom, de meg sem mozdul az alkoholoszlop...XD
Kellett nekem alkohol... Drága jó higanyos lázmérők!XD
Kedves 17/L (72%): semmiféle gúny nem volt abban amit írtam! A pontos okát én sem tudom, de nálam általában eddig minden digitális lázmérő "alul mért". Gyakran előfordult, hogy a higanyos lázmérő szerint már 37.2 volt a hőemelkedésem, a digitális (ugyanúgy hónaljban mérve) sosem mutatott többet 36.4-nél... És valahogy nekem nem mindegy, hogy 36.4 vagy 37.2, ha én átlépem a 37-et, nálam nem áll meg 38-39-ig a láz, úgyhogy olyankor mihamarabb veszek be lázcsillapítót. A digitális lázmérő már "átvert" párszor ezzel a 36.4-gyel...:)
ami nekem van tökéletesen mér és elemes,digitális
17/L
Talán még valakinek nem késő:
Én odatettem a megszakadt higanyszálas lázmérőmet az órák óta égő lámpához,pillanatok alatt felszökött a szakadásig,túl is ment rajta ,és rendbe jött ! :) A mérésével sincs baj !
Az alkoholost azért nehezebb lerázni mert nem olyan nehéz mint a higany.
Az elektromos működhetne jól, de jellemzően nem teszik. Illetve aki csak azt használ, nem tudja, hogy tényleg pontos-e, csak ha párhuzamosan használ melette higanyost is. A higanyos csak akkor tud félremérni, ha a skála el tud csúszni... ami lármérőn gravírozva, vagy közvetlen üvegre festeni szokták.
Van hogy 39 fokos lázam van, és semmi bajom, és van hogy kis hőemelkedésnél is kiver a hideg. Tehát a test érzéseire nem lehet hagyatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!