Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Leesett a lázmérőm a polcról,...

Leesett a lázmérőm a polcról, de a dobozában, és nem tört el, viszont azóta összevissza mér, mit csináljak vele? :S

Figyelt kérdés
Reggel véletlenül leesett a komódomról, higanyos lázmérőről van szó, eddig semmi baja nem volt."Külsérelmi nyom" most sincs rajta, de láthatóan "megszakadt" benne a higanyoszlop, két külön részre, és azóta pillanatok alatt felszalad 39-ig, és ahogy szobahőmérsékletre kerül,azonnal elkezd lefelé kúszni a higanyszál,de nagyon gyorsan és pár másodperc alatt lemegy 36 alá.Próbáltam lerázni, hátha "összeáll újra" a dolog,de nem sikerült:S Járt már valaki hasonlóan lázmérővel?? Szerintetek mit csináljak vele? Nem akarom kidobni,mert már sehol nem lehet kapni, a digitálisak pedig egy kalap ****-t sem érnek:(
2011. ápr. 7. 11:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
van olyan denszeszes helyette, olcsó, és ugyan olyan jó. Ugyan olyan, mint a higanyos, csak kék a száll. meleg beállítással esetleg próbálkozhatsz(állítsd 50 fokba, majd rázd le)
2011. ápr. 7. 12:19
 12/27 anonim ***** válasza:
Nem érdemes melegítéssel próbálkozni, ugyanis veszélyes. Nagyon hamar felmelegíthető annyira, hogy eltörik, és akkor még a higanymérgezés is előfordulhat. Én nem kísérleteznék vele.
2011. ápr. 7. 12:20
 13/27 anonim ***** válasza:

bocsi de a digitális miért pontatlan??

17/L

2011. ápr. 7. 12:21
 14/27 A kérdező kommentje:

Igen, nő vagyok, ráadásul környezetmérnök, úgyhogy mindenki nyugodjon meg, tisztában vagyok a higany veszélyességével, illetve, hogy szükség esetén mivel lehet közömbösíteni (kénpor, kén tartalmú hintőpor). A gyengébbek kedvéért újra hangsúlyoznám: az enyém NEM TÖRT EL...

Annyit megpróbálok, hogy alulról óvatosan meleg vizes zsebkendőbe csavarom, a másik végét pedig hűtöm, hátha az alulról táguló rész a felülről összehúzódó résszel még tud egyesülni.

Kedves utolsó: Van digitális lázmérőm, de pontatlan, 10 mérésből 8-szor teljesen más értéket mutat, főleg akkor, ha merül az elem benne.

Az alkoholos lázmérőről még nem hallottam eddig, de biztos,hogy fogok venni egyet, köszönöm a segítséget!

2011. ápr. 7. 12:28
 15/27 anonim ***** válasza:
én is utálom a digitálisat tökmindegy mennyi a lázad 36,5-öt mutat... van két higanyosom úgy vigyázok rájuk mintha aranyból lennének... és tényleg nem lehet kapni és én még alkoholosat se láttam sehol... :-S de sajnos nem tudom mit lehetne kezdeni vele, csak annyit tudok hogy a higany ha kiömlik akkor golyócskákra szakad és elgurul, de hogy hogy lehetne össze"rakni" újra azt nem.. :-S tudom hogy nem tört el de a zárt csőben sem tudom hogy lehetne én max csak megpróbálnám összerázni... de az nem használt
2011. ápr. 7. 12:41
 16/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ha eltörik,Isten ments, hogy elkezdd összeszedni a kis golyókat!! Se kézzel, se zsebkendővel,semmivel! A higany gőze is mérgező és a bőrrel érintkezve is mérgező! Kénport, vagy kén tartalmú sebhintőport kell a golyókra szórni, és csak utána szabad összeseperni egy lapátra.Törtem már el sajnos higanyos lázmérőt, de így, mint most, még sosem jártam. Úgy sajnálom, ez volt nekünk is az utolsó higanyos lázmérőnk:(

2011. ápr. 7. 12:48
 17/27 anonim ***** válasza:
nem tört el, de szerintem felporszivóznám :-) mert nincs itthon kénes bármi is. tudom hogy mérgező de szerencsére még egyben vannak, nem tudom mit kezdenék ha nem lenne, mert a digitálisak tényleg rosszak!
2011. ápr. 7. 13:01
 18/27 anonim ***** válasza:

normálisan írtam szerintem,te is tehetnél igy!

azt megértem ha merül benne az elem akkor pontatlan de teljesen új elemmel miért pontatlan azt nem értem még mindig!

17/L

2011. ápr. 7. 14:14
 19/27 anonim ***** válasza:
én sem értem miért de a lényeg hogy az
2011. ápr. 7. 14:45
 20/27 anonim ***** válasza:

ez fura,nem is gondoltam volna ez elött!

17/L

2011. ápr. 7. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!