Bármennyire is vagyok fáradt,11-éjféltől előbb nem tudok elaludni. Valamit lehet tenni ellene?
Én se:D Szerintem hozzá vagyunk szokva, hogy átlagban 11 óra- éjfél magasságában alszunk el. Bár azért ha én naggyon fáradt vagyok, akkor talán sikerül. Ha zavar, akkor reggelenként kelj korábban egy kicsit. Így nap végére talán sikerül elaludni. Aztán ha rászoktál, hogy korán fekszel és elalszol, akkor visszatérhetsz a későbbi keléshez. Talán. Tipp volt:-)
21/L
Nap közben fizikailag is el kell fáradni. Úszás, futás, kerékpár, torna stb., ha nem végzel fizikai munkát.
Érdemes hűvös szobában aludni.
Ha zaj van, tegyél be füldugót. A puhábbakkal lehet aludni is, bár ez igényel némi gyakorlatot.
Lefekvés után semmiképpen se gondolkodj másnapi teendőkről, munkáról, és bármiről, ami tényszerű vagy továbbgondolásra késztető. Célszerűbb valami regényt olvasgatni. Egyáltalán, munkaidőn kívül ne gondolj munkára, ne gondolj a holnapra, jövőre stb., mert az csak stresszt okoz. Az elalvás előtti 1-2 órát töltsd nyugodtan: olvasás, zenehallgatás stb. A tévénézés, internetezés nem ideális.
A lefekvés előtti hideg fürdő nagyon álmosít, segíthet az elalvásban. Mások a forró fürdőt javasolják, ki kell próbálni.
Vegyél be melatonint elalváshoz. Ez nem szokványos "altató", de altató hatása van. A melatonin szabályozza a szervezet "óráját". Ezzel korábbra állíthatod az elalvás időpontját.
Ügyelj arra is, hogy tökéletesen sötét legyen a szobában, amikor aludni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!