Hogyan reagálna a szervezetem arra, ha 48 órán keresztül nem aludnék egy szemhunyásnyit sem?
Csak érdekel a dolog. Valaki azt mondta, ez veszélyes is lehet, hát remélem ezt valaki megcáfolja/alátámasztja nekem. :)
Köszi előre is a válaszokat. :)
Azért lehet veszélyes,mert ha közben elálmosodsz,akkor valamilyen élénkítőszert kell bevenned,hogy ébren maradhass.
A másik,ha 48 óráig nem alszol, a szervezeted bióritmusa felborul,és lehet,hogy akkor sem tudsz majd aludni,amikor már akarnál. A végén összeesel a fáradságtól.
Ezt tapasztalják azok is,akik hetente váltott műszakban dolgoznak. Az első napon nehéz átállniuk.
Igen, 48 óra még kibírható (volt, hogy vizsgaidőszakban is fennmaradtam így, a vizsgám nem lett jó, de életben maradtam :D).
Egyébként én valami 10 napról hallottam, hogy az már halált okozhat, ha addig nem hagyják aludni az embert. De azt már csak úgy lehet elérni szerintem, ha valaki más tart ébren, mert hamarabb összeesel a fáradtságtól.
semmi bajod nem lesz. én kv segítségével produkáltam ilyet, egész jól bírtam, pedig csak 12 éves voltam :D
azt hiszem 1 hét után hal meg az ember az alvásmegvonástól. bizonyos rezsimek asszem alkalmaztak ilyet kínzómódszerként.
nekem 63 óra a rekordom. Felkészültem egy vizsgára, levizsgáztam, meg fordítottam angolra valami földrajzi szöveget, meg történelmi szöveget magyarra valami 15 oldalt. Az már vicces volt a végén, mert egyrészt nem érdekel alapból se a téma, másrészt meg nagyon nem tudtam koncentrálni, úgyhogy az utolsó pár oldalt már csak érzésből fordítottam, nem is láttam mi van odaírva. Aztán elmentem, leadtam a fordításokat (5-ösök lettek, yeah), mentem az albérletbe, és olyan volt, mintha be lettem volna rúgva, kicsit homályosan láttam, meg elkezdtem röhögni egy nagy, zöld közlekedési táblán, és tíz percig nem bírtam abbahagyni. Amikor visszaértem beszéltem valamit a szobatársamnak, azt mondta ufó nyelven, és eldőltem, kabátban.
Komoly bajod nem lesz tőle, vicces élmény tud lenni.
Utolsó, ez nagyon nagy! Elképzeltelek a táblánál. :D
Egyik nyáron már megpróbáltam minél tovább fennmaradni, de azt hiszem, 2. napon éjszaka eluntam magam és elmentem aludni. De kíváncsi vagyok, mennyire lennék képes, ki fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!